29. kesäkuuta 2011

Pohdintoja terassin kaiteista

Nyt tarvitaan apua ja mielipiteitä.

Talon sisäänkäynnille tulee pieni kuisti Helmitalojen puolesta. Kuistin viereen tulee terassi. Sen saamme tehdä itse (julkisivukuvat löytyvät tästä). Mies haluaa noudattaa trendejä. Hän haluaa kuistin ja terassin lattiaan uritettua kestopuuta. No ei siinä mitään, käydään vain ostamassa uritettua puuta jostain tarvittava määrä, niin helmitalolaiset kyllä rakentavat kuistin. Varsinainen ongelma on terassin kaiteet.

Olisi niin kiva saada myös muodinmukaiset vaakarimoitukset terassin kaiteisiin. Tällaisia rimoituksia olemme nähneet mm. Design-Talojen Hailuoto- sekä Muurametalojen Ajassa ja Moderni -malleissa. Nämä talomallit ovat muutenkin erittäin pelkistettyjä ja moderneja, esimerkkinä niiden ikkunat. Näihin taloihin vaakarimoitus sopii kuin nenä päähän.

Mutta sopiiko tuollainen vaakarimoitus Helmitalon perinteiseen ilmeeseen? Onko väri ratkaiseva tekijä? Uskallammeko maalata kaiteet valkoisiksi (ikkunapielet ja nurkkalaudat ovat valkoiset, muuten tummansininen talo) vai olisiko luonnollisen sävyinen, kuultava puunsuoja parempi?

Mielipiteitä ja kokemuksia kaivataan, kiitos!

-Sanna-

5. kesäkuuta 2011

"Toukokuu ei mittään, kesäkuu ei mittään, heinäkuu ei mittään..."

... mutta jos sitten elokuussa alkaisi tapahtumaan...

Olemme miehen kanssa eläneet viime syksystä lähtien siinä uskossa, että Helmitalot olisivat hoitaneet maanrakennustyöt nyt kesäkuussa, lomailleet heinäkuun, tehneet elokuussa perustukset ja "tuoneet" talon tontille. Näin ei nyt sitten ilmeisesti tapahdukaan, vaan maanrakennustyöt aloitetaan vasta elokuussa.

Tämä nyt ei ole suuren suuri vahinko, mutta kyllä se hieman pistää harmittamaan. Meillä kun oli suuret suunnitelmat aloittaa ulkomaalaus heti kun talo olisi pystyssä, jotta ensi kesälle jäisi yksi urakka vähemmän. Onneksi seinät ovat valmiiksi pohjamaalissa, joten eiköhän ne yhden talven yli kestä.

Mutta nyt jännittää tuo aikataulu. Voiko Helmitalojen porukka olla niin ässää ja parasta A-ryhmää, että saavat sen talon ihan aikuisten oikeasti muuttovalmiiksi seitsemässä kuukaudessa?? Kai he sitten ovat. Täytyy vain kulkea raksalla silmä kovana ja pitää huolta työn laadusta. Tuskin töiden siirtyminen kuukaudella urakkahommissa katastrofia tekee...

Työn laatuun liittyen pitäisi muistaa viedä rakennustarkastajalle lomake vastaavan mestarin hyväksymisestä. Olemme myös olleet yhteydessä yhteen potentiaaliseen kvv-vastaavaan, joka on ainakin alustavasti lupautunut mukaan projektiin. Nyt kun maanrakennustyöt siirtyvät, on meillä hyvin aikaa hoitaa sähkö-, vesi- ja viemäriverkkoon liittymiset. Mies on vieraillut maanmittaustoimistossa. Eli hiljaista on ollut, ei ole paljoa kerrottavaa.

Eiköhän tämä tästä solju hissukseen eteenpäin. Jos sitä keskittyisi nauttimaan kesästä ja rauhasta. Panikoidaan sitten kun tuo seitsemän kuukauden rykäisy alkaa.

-Sanna-