29. marraskuuta 2012

Paranneltu yläkerran sähkösuunnitelma

Ei ole häpeä olla hidas... Vähän taas kesti hoitaa tämäkin asia päätökseensä, mutta kai se on parempi tehdä hitaasti ja harkiten kuin hosuten ja hutiloiden...


Eli suuria muutoksia verrattuna aikaisempaan suunnitelmaan ei tullut. Kuvassa punaiset nuolet edustavat edelleen pistorasian paikkoja ja siniset nuolet valokatkaisimia. Makuuhuoneen valokatkaisimen paikka saattaa tosin vielä muuttua riippuen siitä mihin suuntaan haluamme oven kääntyvän, makuuhuoneeseen vai olohuoneeseen. Vihreät nuolet ovat antennipistokkeita.

Mustat laatikot kuvaavat led-tai halogeenivalaisimia, joilla toteutetaan huonetilojen epäsuora valaistus. Tässä vanha esimerkkikuva, mutta meillä tuo levy tulisi olemaan huomattavasti kapeampi, jos valaituksen vaan voi toteuttaa tällä tavalla:


Vessan kattoon tulee perinteinen valaisinpaikka. Peilikaapin ylle tulee joko loisteputkivalaisin tai halogeenilippa, riippuen tietysti siitä millaisen kalusteryhmän löydämme. Melko suurella todennäköisyydellä vessan ovi siirtyy oikealle, jolloin kalusteille jaa paremmin tilaa. Oikeanpuoleinen seinä rakennetaan myös sen verran pidemmälle, että pytyn saa suoraan. Ajatus tuosta pytyn vinosti sijoittamisesta ei oikein nappaa.


-Sanna-




19. marraskuuta 2012

Talvi saa tulla!

Nämä kurakelit saavat mun puolesta loppua tähän ja pakkassäät voivat alkaa vaikka heti huomenna. Saimme pihan talvikuntoon jo muutama viikko sitten. Kerättiin kaikenlaisia raksajämiä samaan kasaan ja puutarhavälineitä vajaan. Takapihan kalusteet siirrettiin talvivarastoon. Joko minulla on valikoiva näkö tai sitten ympäristössä kasvaa todella vähän lehtipuita, koska mielestäni piha ei missään vaiheessa ole näyttänyt siltä, että sitä pitäisi haravoida.

Eilen pengoin laatikoiden kätköistä esiin tuikkukippoja, lasimaljoja, tuikkuja ja kynttilöitä. Pidän todella paljon kynttilöiden polttamisesta, mutta iso kohelo koira tuo tähänkin hupiin omat haasteensa. Meillä ei voi enää polttaa kynttilöitä alle metrin korkeudella, ja siltikin laitan kynttilät mieluummin hurrikaanin sisään tai poltan tuikkuja kunnollisissa kipoissa, ettei karvakamu huitaise hännällään tai tunge kuonoaan liian lähelle liekkiä.

Kokosin takan päälle "kollaasin" tuikkukipoista. Kaksi kippoa on Muurlalta. En muista sarjan nimeä, mutta toisessa lasissa on kuvattuna Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli, ja toisessa Helen Schjerfbeckin Toipilas. Kummeiltani lahjaksi saatu kello sai löysi hyvän paikan takan tuntumasta. Kello on hyvä lahjaidea: se on perinteinen tarve-esine, ja tämä yksilö kaiken lisäksi sopii täydellisesti alakertamme sisustukseen. Kiitos lahjan antajille!



Kätköissäni on jo parui vuotta kulkenut ripustettava, sydämen muotoinen tuikkuteline. Enstisen asuntomme värejä mukaileva ruskea sydän sai paikan keittiöstä. Nyt ostin kaksi samankaltaista sydäntä, mutta valkoisena. Niille löytyi paikat olohuoneesta. Juu, verhontangot puuttuu vielä...




Teimme tänään myös pienen hankinnan, joka tuo vähän luksusta arkeen ja helpotusta kiireisiin aamuihin: ostimme Cupsolo-kahvikoneen! Pientä ääntä se pitää juomia valmistaessaan, mutta nopeammin sillä saa itselleen kupillisen (tosin melko pienen sellaisen) kahvia tai kaakaota kuin keittimella tai mikrossa. Koneen mukana sai 6 paketillista Presidentti tummapaahto-kapseleita. Lisäksi täytyy kehua Länsi-Porin Gigantin asiakaspalvelua. Saimme vielä 6 ylimääräistä pakettia erilaisia kapseleita. Suosikiksemme nousi ehdottomasti Tazza-kaakao..


Viikonloppuna vierailtiin taas mummolassa ja sieltä sain kotiin tuomisiksi villasukkia ja tumppuja. Eli tule vain talvi, minä ainakin olen valmis! :)

-Sanna-

16. marraskuuta 2012

Yläkerran sähkösuunnitelmaa

Jos sitä tarttuisi toimeen ja yrittäisi viedä tuota yläkertaprojektia eteenpäin... Yksi putkimies/ilmastointiasentaja ja sähkömies ovat jo käyneet tarkistamassa "potilaan kunnon". Harmiksemme putkimiehestä ei ole kuulunut käyntinsä jälkeen mitään, vaikka tämä lupasi toimittaa urakastaan tarjouksen. Sähkömies oli projektista paljon kiinnostuneempi.

Olen tässä aikani kuluksi yrittänyt hahmottaa jonkinlaista sähkösuunnitelmaa tuonne yläkertaan, eli missä olisi järkevät sijoituspaikat pistorasioille ja katkaisimille. Tämä nyt on vasta ensimmäinen luonnos, eli Sami ei ole vielä hyväksynyt tätä, mutta punaiset nuolet ovat pistorasioita ja siniset nuolet valokatkaisimia:



Olemme niin ihastuneita keittiömme epäsuoraan valaistukseen, että sellainen olisi hieno saada myös yläkertaan. En tiedä ovatko haaveeni mahdollisia toteuttaa, mutta haluaisin toteuttaa yläkerrassa molempien huoneiden valaistuksen joko keskellä kattoa kulkevalla valkoisella levyllä, jonka sivuilta valo loistaisi, tai sitten viistolle katto-osuudelle tulevilla paksuilla listoilla, joiden takaa loistaisi valo. Osaanpa taas ilmaista itseäni tosi hyvin, joten annan esimerkkikuvien puhua:




Sami haluaa energiaa säästäviä led-valoja. Mulle on sama onko valaistus tehty ledeillä vai halogeeneillä, kunhan valo vaan on valkoista! :)

-Sanna-