2. elokuuta 2011

"Siis tuleeko teille lattialämmitys sähkökaapeleilla?!"

Soitin hetki sitten lvi-suunnittelijalle ja kyselin mitäs nyt tehdään niiden piirrustusten kanssa, kun niihin on merkattu Nilan EC9. Meille kun tulee Nilan EC, koska lattialämmitys tulee sähkökaapeleilla. Suunnittelija vastasi: "Siis tuleeko teille lattialämmitys sähkökaapeleilla?!"

Kyllä, meille tulee lattialämmitys sähkökaapeleilla :) Suunnittelija kertoi, ettei hänelle tulisi mieleenkään, että joku tänä päivänä ottaisi lattialämmityksen sähköllä. Tässä kun ei tiedä mihin nämä lämmitystavat menevät, niin vesikiertoinen lattialämmitys antaa enemmän vaihtoehtoja.

No, me olemme sitten vähän ajastamme jäljessä :D

Sähkökiertoinen lattialämmitys... So last season...

-Sanna-

6 kommenttia:

 1. Oon nauranu koko päivän tuolle suunnittelijan reaktiolle. Andre Wickströmiä mukaillen:

  "Siis lattialämmitys sähkökaapeleilla! Kuka nyt sellaisen haluaa! Vesikiertoinen pitää olla! Sähköhän maksaa kauheesti ja on vaarallista! Tulee vaan diabetes ja sokeritauti!"

  LVI-suunnittelija ei siis sanonut näin, kunhan lainaan Wicksrtrömiä. Hajottaa... Pitäisi kai nukkua enemmän :D

  VastaaPoista
 2. Helmitalojen kanssa elämä oli helppoa, kun heidän valmiiseen sapluunaansa puuttui mahdollisimman vähän. Kunhan vain osasi olla ajoissa liikeellä uunin ja kattopaneelien kanssa. Ne olivat ainoat asiat, mitkä meillä tuli omana toimituksenaan.

  Palomuurinkaan viimeistelyä ei tarvinnut miettiä juuri lainkaan. Maalari viimeisteli sen kauniiksi antiikkilastilla. Valittiin vain väri ja sovittiin, mille osalle seinästä laasti tulee. Ei tarvinnut itse haeskella laattoja tai muuta. Hommatkaa vain kaikki laatat, paneelit sun muut tarvikkeet Viialan rakennustarvikkeelta. Elämä on paljon helpompaa, eikä hermo mene. :-)

  VastaaPoista
 3. Niin, piti vielä edelliseen lisätä. Aika kummallinen reaktio lvi-suunnittelijalta. Meillä lämmitys on myöskin sähkökaapeleilla ja sehän kuuluu normaaliin toimituslaajuuteen. Emme kuulleet siitä minkäänlaista kommenttia.

  VastaaPoista
 4. Tätä mekin vähän ihmettelemme. Sain sen käsityksen, että hän piirtää nykyään automaattisesti kaikkiin taloihin vesikiertoisen lattialämmityksen. Kai se on sitten niin kysytty lämmitystapa. Ja onhan hän oikeassa siinä, että se tarjoaa enemmän vaihtoehtoja, jos joskus haluaa vaihtaa talonsa lämmönlähdettä.

  VastaaPoista
 5. Meille taas kommentoidaan siitä, että maalämpö on pieneen taloon ihan hullu juttu...kaikilla on mielipiteensä:) Päätimme miehen kanssa,ettemme enää perustele valintoja juurikaan, mehän ne valinnat maksamme. Ihme kyllä ainoa joka näki asian ihan ok, oli tuleva putki ja ilmastointi mies. Hänen taskuun tietysti ropiseen euroja. Kukin tyylillään:)

  VastaaPoista
 6. Me olisimme ilman muuta ottaneet maalämmön, jos meille olisi tullut lämmitettävä autotalli. Talo on kuitenkin niin pieni, että kahden auton talli olisi ollut saman kokoinen. Se olisi ollut turhan koomista, jos talo on samaa kokoa kuin talli. Siksi päädyimme autokatokseen. Ja Helmitaloiltakin sanottiin, että näin pienessä talossa maalämpö maksaa itseään takaisin sen verran kauan, että kun maalämpö on maksanut itsensä takaisin lämmityskustannuksissa, pitää laitteistoa alkaa jo uusimaan. Eli hyöty on niin sanotusti plus miinus nolla.

  VastaaPoista