7. elokuuta 2012

Tuhannen palan 3D-palapeli

Tänään taas painittiin pihavajan kanssa. Sillä aikaa kun Sami ja veljeni olivat hakemassa vajapakettia, minä ja isäni asettelimme vajan alle tulevia harkkoja vaateriin. Harkot saatiin helposti suoraan sorapatjaan nähden, mutta vähän siinä raavittiin päätämme, kun ristimitta saatiin helposti täsmäämään Samin laskelmiin, mutta sitten harkkojen keskinäiset etäisyydet eivät täsmänneetkään. Hetki vekslattiin ja väänneettiin. Sitten kun Sami tuli takaisin, tehtiin pari uudelleen laskelmaa. Samin laskelmat olivat väärin... Onneksi se tärkein, eli ristimitta piti. Kuva on hieman harhaanjohtava: kestopuut laitettiin harkkojen päälle pystysuunnassa, kaksi puuta per harkko, ja väliin tietysti bituminauhaa. Kiinnitys hoidettiin propuilla ja ruuveilla.



Sitten päästiin lopulta kokoamaan itse vajaa. Tietenkin siinä oli oma säätämisensä, että alin kehikko on varmasti suorassa ja kunnolla kestopuiden päällä.


Tästä eteenpäin kokoaminen sujui suht' vaivattomasti. Jos harkot ja kestopuut olisivat olleet jo valmiiksi paikoillaan, vajan osat valmiina pihassa ja hommat aloitettu aamulla kello seitsemän, niin vaja voisi olla jo kattoa vaille valmis. Itse kasaamiseen päästiin kuitenkin vasta puolen päivän jälkeen ja nyt illalla iski hetkellinen kaatosade, niin homma jäi kesken. Yksi ovi ja ikkuna kuitenkin saatiin paikalleen ja seinät ovat kasassa. Tästä on hyvä jatkaa.




-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti