6. toukokuuta 2013

Mystinen vesivana khh:n lattialla

Kävijälaskuri on näköjään raksuttanut yli 60 tuhannen kävijän. Kiitos paljon lukijoille, vaikka tämä blogi päivittyykin nykyään aivan liian harvoin!

Eilen Sami löysi kodinhoitohuoneen lattialta vettä. Meillä on aika usein kyseisen huonetilan lattialla vettä, koska siellä sijaitsee koiran juoma- ja ruokapaikka, sekä pyykinpesukone. Tämä vesivana kuitenkin johti kaapiston alle, mikä aiheutti pientä hämmennystä.

Sami sitten kurkki taskulampun kanssa sinne kaapiston alle ja vuoto näkyi tulleen poistoilmalämpöpumpun alta. Isäntä purki PILPistä vähän päällisiä pois ja kurkkasi laittaan alle. Poistoilmalämpöpumpun kondensaatioveden putkessa oli likaa. Laitteen alla olevassa kaivossakin oli jonkinlaista tukosta.

Syynä on todennäköisesti rakennusaikainen pöly, puru ja muu lika, jota on jäänyt lattiakaivoon ja kondensaatioveden putkeen. Lattiakaivo saatiin avattua kaivamalla sieltä tukosta pois ja kaatamalla päälle kuumaa vettä. Kondensaatioveden poistoputkea ei siinä kohtaa alettu purkamaan ja siivoamaan, koska oli kiire sovittuihin tapaamisiin. Sami jotain mutisi, että nyt hän muistaa lukeneensa jostain, että PILPin kondensaatioveden putki pitäisi putsata kerran vuodessa. Yritetään muistaa jatkossa hoitaa tämäkin asia ajoissa.


-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti