16. helmikuuta 2011

Rakennuslupaa odotellessa

Toimitimme tänään rakennuslupahakemuksen liitteineen tulevan kotikuntamme rakennustarkastajalle. Yhdessä täytimme lomakkeista vielä muutamat epäselvät kohdat, kuten tontin lähiosoitteen.

Ihan ongelmitta papereiden jättäminen ei sujunut. Kun silloin joskus lähes vuosi sitten kävimme katsomassa yhtä rakenteilla olevaa Helmitaloa, kyselimme edustajalta, voiko pesuhuoneeseen laittaa huoletta kylpyammeen. Edustaja sanoi, että kyllä, mutta Helmitaloissa pesuhuone on mitoitettu invavessaksi. Eli oviaukko on 90 cm leveä ja wc-istuimen ympärille jää lain määräämä toimintasäde. Soitin asiasta rakennustarkastajalle, joka oli aluksi sitä mieltä, että talossa on ehdottamasti oltava invavessa. Teimme kompromissin, että jätämme pesuhuoneeseen wc-istuimen viemärin paikalleen, joko koteloimme sen tai liitämme ammeeseen. Nyt tänään rakennustarkastaja sanoi, että tästä johtuen alakerran erillisen vessan oviaukon tulee olla 90 cm leveä (normaalisti se on 80 cm). Täytyy vain toivoa, että meitä ei veloiteta tästä yllättävästä muutostyöstä, oviaukon laajentamisesta.

Keskustelimme myös PILPin asentamisesta, sillä sitä ei ole nyt huomioitu energiatodistuksessa. Rakennustarkastaja sanoi, että loppukatselmuksessa tehdään sitten uusi energiatodistus, johon PILP on kirjattu. Tällä kunnalla on käytäntö, että aloituskokous on vasta sitten, kun maanrakennustyöt on aloitettu ja on ensimmäisen katselmuksen aika.

Kaikesta tästä huolimatta tarkastaja sanoi, että rakennuslupa tulee sitten postissa. Jii-haa! :)


-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti