22. helmikuuta 2011

Takkakauppoja

Tontti lepää rauhassa, koskemattomana lumen alla eikä edes maanrakennustöiden alkamisajankohdasta ole tarkkaa tietoa, mutta me olemme jo tehneet takkakaupat! Ollaan taas tässäkin asiassa TODELLA ajoissa liikenteessä.

Koko tarina alkoi siitä, miten eräänä kylmänä tammikuun päivänä palelin nykyisessä kämpässämme ja haaveilin lämmittävästä takasta. Olimme joitain viikkoja aiemmin käyneet kurkkaamassa Lempäälän Ideaparkissa TakkaCenterin tulisijanäyttelyä, josta otimme esitteen matkaan. Ihastuin jo siinä vaiheessa Alvariin ja sen kulmaluukkuun, mutta myös yksinkertaisempi Susanna houkutteli. Siihen pitäisi vain saada oikeanlaiset laatat, niin hieno tulee.

En löytänyt mistään hintatietoja, joten soitin myyjälle Tampereelle. Mies pyysi minulta tarjouspyynnöt sähköpostilla, jotta hän pystyisi kertomaan tarkat hinnat. Lähetin hänelle tarjouspyynnöt Susannasta ja Alvarista. Vastaus oli seuraava: Susanna asennettuna ja rahteineen, tuplakierrolla, kesä- ja vetopellillä hormeineen ja muine "lisukkeineen" 4841 euroa, Alvari 6604 euroa. Olimme budjetoineet takkaa varten 5000 euroa, mutta se on oma häpeämme, ettemme tarkistaneet tämänhetkisiä hintoja.

Asta-messuilla löysimme TakkaCenterin osaston ja pyysimme uuden tarjouksen. Sanoimme suoraan, ettemme olleet tyytyväisiä aikaisempiin. Samana viikonloppuna oli rakennusmessut Turussa, Vantaalla ja Tampereella, ja TakkaCenter oli myös uudistanut omaa ilmettään ja mallistoaan. Ilmeisesti sen kunniaksi heillä oli erityinen messutarjous. Pyysimme tarjouksen taas Susannasta ja Alvarista, otimme tarjouspaperin kotiin tutkittavaksi ja palaisimme viikon sisällä asiaan. Totesimme, että lähes kaikista takkafirmoista löytyy korkea, "suora ja tasainen" tulisija (Uuniseppien Polkka, Warma-Uunien Fiona 75 tai Linnatulen Julia ). Eli jos otamme tulisijan TakkaCenteriltä, sen on ehdottomasti oltava Alvari. Susannan kaltaisia takkoja saa mistä vain. Päätimme tehdä myyjälle vastatarjouksen (messuilla Alvarista saatu tarjous oli noin 6200 euroa pelteineen, hormeineen ym). Lopullinen hintamme oli 5700 euroa, sisältäen takkaelementit, kulmaluukut, tuplakierron, kesäpellin, vetopellin, 5,5 metriä hormia, pellityssarjan, asennuksen ja rahdin. Vain laattavaihtoehdon jätimme auki. Kaupat tuli.

Kannatti siis polkea jalkaa ja tinkiä. Uskallusta tinkimiseen lisäsi Linnatulelta bongaamamme kulmaluukullinen Johannes. Nyt kaupanvahvistussopimus odottaa tarkempaa lukemista. Nämä helmikuun pakkasetkin jaksaa paremmin kun tietää saavansa omaan taloon hyvin lämmittävän ja nätin takan. Alvarin mitat ovat 70x70x168 cm, paino 1200 kiloa ja lämmitysala 75 neliötä (koko alakerran neliömäärä on 80, eli eiköhän tuo teho riitä). Hormi on Schiedel Isokern 160mm. Sulohelmessä takkavaraus sijoittuu nätisti keittiön ja olohuoneen välille, noin neliön kokoiseen nurkkaan. Alvari sopii siihen kuin nakutettu ja kulmaluukusta valkea näkyy ruokailutilaan ja olohuoneeseen.

Toivottavasti kaikki sujuu hyvin kun asennuksen aika koittaa. Peukut pystyyn ja varpaat ristiin!


Tässä vielä kuvina eri tulisijavaihtoehdot:

TakkaCenter Susanna


Linnatuli JuliaUunisepät PolkkaWarma-Uunit Fiona 75


Linnatuli Johannes


Meille tulee kuitenkin
TakkaCenterin  Alvari

-Sanna-

2 kommenttia:

  1. Hyvältä tuo Alvari näyttää ja eikai sitä ikinä voi olla liian ajoissa :)

    VastaaPoista
  2. Pidän itse kovasti tuosta porrastetusta laatoituksesta ja mosaiikeista. Olemme myös harkinneet takkakulmauksen ja lattian laatoittamista takan ympäriltä. Siinä onkin sitten miettimistä, miten siitä saisi takan kanssa hienon ja sopusuhtaisen kokonaisuuden. Ettei vaan tule alleviivattua takan paikkaa liikaa, tyyliin "tässä tämä meidän takka nyt on! Katsokaa ja ihailkaa!" Eli pitäisikö mennä periaatteella less is more vai tehdä kunnon kontrasti takan ja seinän välille? Kas siinä pulma...

    VastaaPoista