6. elokuuta 2011

Hajatelmia sisustuksesta

Tein tänään kaverin kanssa pienen shoppailukierroksen, johon sisältyi piipahdus kangaskauppaan. Kaveri haki kangasta uusiin lampunvarjostimiin ja minä tein löydön "alelaarista". Löysin kiitettävän kokoisen palan tukevaa puuvillakangasta, josta löytyy juuri ne värit joita haluan tulevaan yläkerran makuuhuoneeseen.

Kangaspala on sen verran suuri, että siitä voisi viimeistellä reunat ja ottaa pöytäliinaksi nykyiseen keittiöön. Sitten siitä saisi helposti tehtyä uuteen kotiin joko kappaverhon tai tyynyliinoja. Tällä hetkellä meillä on makuuhuoneen verhot samaa sävyä kuin tuo kankaan  tummin liila, ja päiväpeite on kylmempää liilan sävyä. Yritän kovasti miettiä tuon uuden kodin sisustusta siihen suuntaan, että voisimme mahdollisimman paljon hyödyntää nykyisiä huonekaluja ja kodintekstiilejä. Muuton jälkeen kun rahaa pitäisi jäädä vielä yläkerran tekemiseen ja pihan laittoon.


Tänään iski ensimmäistä kertaa iso epävarmuus omia visioita kohtaan. Meille kun tulee sisäkatto valkoista mdf-paneelia ja lattioistakin on pakko tehdä vaaleat (ehkä valkolakattua tammea), niin väriä on pakko saada lisää. Olen haaveillut vaaleansiniseksi maalatuista seinistä olohuoneessa ja keittiössä, yläkerran makuuhuoneeseen tulisi  liilat seinät ja valkoista panelointia. Pääni sisäiset näkymät näyttävät hyviltä ja raikkailta, mutta... Jos sisustuksen tehostevärit tulevat maalatuista seinistä, olen omien visioideni vanki. Joudun ostamaan aina vain valkosia, harmaita tai mustia huonekaluja ja tekstiilejä. Aargh! Nyt hajottaa. Näitä täytyy miettiä uudestaan. Jos joku päivä maku muuttuu, niin seinien maalaamisessa on turhan paljon työtä...

-Sanna-

P.S: Visioni kuvina:


5 kommenttia:

 1. muista että seinät on helppo maalata tai tapetit vaihtaa, eikä oo mikään pakko ostaa vaan mustaa, valkosta tai harmaata jos on esim. liilat seinät :)

  VastaaPoista
 2. Olin juuri kirjoittamassa samaa, eli maalaus on kohtuullinen urakka sekä hinnaltaan että työltään verrattuna esim. sohvan hankintaan. ;)

  Seuraa rohkeasti vaistojasi!

  VastaaPoista
 3. Onhan maalaaminen helpompaa kuin esim. tapetointi. Noissa suunnitelmissa olisi sekin jännä puoli, että minun ei välttämättä tarvitsisi vaihtaa huonekaluja, jos kaipaan vaihtelua. Sen kun vain maalaisi seinät uudella värillä! :D

  VastaaPoista
 4. Kuten Jenni jo kommentoikin, ei seinien sinisellä tai liilalla maalaaminen kovin suuresti rajoita muun värityksen valintaa. Esim. vastavärit toimivat tosi upeasti sisustuksessa. Me maalattiin keittiö punaiseksi, samalla sävyllä jatkuu olohuoneen tapettiseinä. Kannattaa laittaa just niitä värejä mistä tykkää, ne voi sitten vaihtaa jos lempiväri muuttuu. Itse olen sitä mieltä, että on tyylikkäämpää tehdä täysin makunsa mukaista kuin olla varovainen ja laittaa varmuuden vuoksi jotain sinnepäin :D.

  VastaaPoista
 5. Kiitos rohkaisevista kommenteista! Olen koonnut uskon rippeeni ja alan taas luottaa itseeni ja suunnitelmiini. Sinisellä siis mennään, mutta sävyn valinnan kanssa saan olla tarkkana. En missään nimessä halua sävyn taittavan hempeään liilaan. Jos se juuri oikea taivaansinisen sävy ei löydy, taittakoon sitten mieluummin trooppiseen turkoosiin kuin liilaan.

  Piialle nostan hattua rohkeasta valinnasta! Olet tehnyt kodistanne juuri itsenne näköisen. Itse arkailen "puhdasta" punaista. Omistan vain yhden punaisen vaatteen ja sekin on enemmän tiilenpunainen. Sulatan kylmät punaisen sävyt paremmin, kuten vaikka Tikkurilan Tunne Väri -kartan väri Hibiscus M336.

  VastaaPoista