28. maaliskuuta 2013

"Ääk! Unohdin päivittää blogin!"

Jos aivan rehellinen olen, niin olen hokenut tuota otsikkoa jo kahden viikon ajan. Aika ei taaskaan tahdo riittää kaikkeen tarpeelliseen (ja tarpeettomaan) tekemiseen.

LVI-asentaja kävi kaksi viikkoa sitten! Eli yläkerrassa on nyt kaikki ilmanvaihto-, vesi- ja viemäriputket paikoillaan. Kaveri oli todella tehokas, hän sai paljon aikaiseksi yhdessä päivässä. Iv-putkien eristäminen jäi Samin vastuulle.

Lisäksi Sami haluaa itselleen vähän haasteita tuohon yläkertaprojektiin. Isäntä on nyt päättänyt yrittää rakentaa meidän huoltoluukut itse. Insinöörillä on taas hieno ja tekninen visio, jota medianomi ei vaan voi käsittää... Noh, jätän homman herran haltuun ja toivon mahdollisimman hyvää lopputulosta...

LVI-asentajan käynti antoi taas lisää inspiraatiota ja kävin rautakaupassa vähän ihastelemassa laattoja yläkerran vessaan. Löysin hienon mattaharmaan 5x5 lattialaatan ja valkomustaharmaan, matan mosaiikin. Vessan seinät laatoitettaisiin vaakaan mattavalkoisella laatalla, ja kahdella vastakkaisella seinällä olisi kahdet pystyt mosaiikkiboordit, samaan tyyliin kuin mitä meillä on alakerran pesuhuoneessa. Sen olemme jo Samin kanssa päättäneet, että yläkertaan ei tule mitään sinistä.

 DOT LA SPEZIA GRIGIO MOSAIC 5X5

BW KA-1080 GREY MIX 25X25
 Näihin laattoihin sopisi kuin nenä päähän Ikean Godmorgon-sarjan korkeakiiltoiset harmaat kylpyhuonekalusteet.
Siitäkin on tullut jo kirjoiteltua, että yläkerran seinät paneloidaan vaakaan. Varattiin paneelia sata  neliötä. Onneksi kauppa suostui säilyttämään paneelit huhtikuun loppuun saakka. Saadaan hyvin hoidettua vielä lämpöeristykset kuntoon, kun tiellä ei ole älytöntä paneelikasaa.

Itse olen kevätfiiliksissä. Liekö kevät herättänyt mussa jonkin pesänrakennusvietin! Eilen kävin kaverin kanssa kiertelemässä huonekalukauppoja. Tarkoitus oli tarkastella millaisia ja minkä hintaisia huonekaluja nyt on tarjolla, tuonne ylös kun on sitten tarkoitus ostaa ainakin sohva ja uusi sänky. Huomioni keskittyi kuitenkin kaikkiin ihaniiin pieniin ja isompiin sisustustavaroihin. Ostinkin sitten turkooseja tuikkukippoja, jotka laitoin takan päälle olohuonetta kaunistamaan.

Ajattelin kokeilla yrttien kasvattamista jo viime keväänä, mutta se sitten jäi. Nyt sain senkin aikaiseksi, joten keittiön työtasolla on nyt yrttien ja kesäkukkien siemenet odottamassa itämisen alkua. Samalla sain vaihdettua viherkasvien mullat. Sen jätin vuosi sitten tarkoituksella tekemättä, koska muutimme ja kasvini muuttivat huomattavasti lämpimimmistä ja valoisammista olosuhteista viileään ja varjoon, joten en halunnut "järkyttää" niitä liikaa :)

Mutta kirjoittelen taas kun ehdin/jaksan/ on jotain kirjoitettavaa.

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti