29. maaliskuuta 2013

Himoitsen mustavalkoista tapettia!

En tiedä mistä tämä ajatus viime yönä oikein mieleeni hiipi, mutta haluan yläkerran makuuhuoneeseen mustavalkoista tapettia! Tapetti tulisi vain yhdelle seinälle, sille missä on ovi. Muut kolme seinää paneloidaan vaakaan valkoisella, 14x120mm paneelilla.

Aikaisemmin luulin haluavani maalata pari seinää punertaviksi, esim. Tikkurilan sävyllä Hibiscus. Tarkoitus kun on yrittää välttää yläkerrassa sinisiä sävyjä, koska niitä on alakerrassa jo ihan riittävästi. Alemman kuvan loin aikoja sitten Tikkurilan värisuunnitteluohjelmalla, että millainen se makuuhuoneen värimaailma olisi voinut olla.Aamulla varovasti kyselin Samilta, että kuinka monta kertaa rakennusprojektin aikana saa muuttaa mieltään, ennen kuin parisuhde menee jatkoajalle. Sami sanoi, että kuinka monta kertaa vaan, kunhan sen vuoksi ei tarvitse purkaa mitään rakenteita tai monien satojen eurojen kauppoja. Tässä tämän Pitkäperjantain aamupäivä sujahtikin nopeasti, kun kaivelin netistä kuvia sopivista mustavalkoisista tapeteista. Tärkeintä on iso kuvio, mieluiten jokin kasviaihe, eikä missään nimessä mitään graafista kuviota, kuten palloja, ruutuja, raitoja, neliöitä taikka viivoja. Tässä siis sekalainen kokoelma mahdollisia tapetteja Boråsilta ja Pihlgren & Ritolalta:Leikin taas vähän värisuunnitteluohjelmalla, että miltä makuuhuone voisi näyttää jos yksi seinä on mustavalkoinen, loput seinät ja huonekalut valkoisia ja tekstiilit purppuraa. Lähtökohtana on se, että tämän sävyiset tekstiilit meillä on jo. Näin huoneessa voisi hyödyntää jotain vanhaa, eikä kaikkia tekstiilejä tarvitsisi ostaa.Auttakaa ihmeessä valitsemaan näistä se kaunein tapetti, eli jättäkää rohkeasti kommenttia!

-Sanna-

3 kommenttia:

 1. Mukavia vaihtoehtoja! Itseänikin viehättää mustavalkoinen maailma, ja sitä meidän taloomme tuleekin. Huomenna ryhdymme liisteröimään Lumikidettä seinään, blogistani voit seurata miltä se näyttää ja googlettamalla löysin paljon valmiita pintoja. Omat suosikkini tapeteista ovat Lumikide tai tuo listan kolmas vaihtoehto. Pidän yksinkertaisesta, muut tapetit ovat runsaampia.

  VastaaPoista
 2. Mun ehdoton suosikki on toi eka tapetti. Siinä toi kuvio ei tule liikaa esille. Pyydä rautakaupasta mallipalat ja sovittele seinälle. Kyllä se hyvä löytyy.

  VastaaPoista
 3. Kiitos avusta Paula ja Tarja! :)

  Taidamme päätyä mustapohjaiseen tapettiin, jolloin näistä vaihtoehdoista nousevat esiin ylin tapetti ja Tapettitalon Liljat. Täytyy vielä selata rautakauppojen tapettikirjoja läpi, kun taas sellaiseen kauppaan on jotain asiaa ;)

  t: Sanna

  VastaaPoista