24. syyskuuta 2013

Porrasaukko tehty!

Meidän surullisen kuuluisa homeinen kattoluukku sai tänään kyytiä!

Porrasaukon purku-urakka aloitettiin varovasti yläkerran puolelta. Sami oli siivonnut aukon päältä puhallusvillat pois ja sisäkaton höyrynsulkumuovin läpi annettiin koolauspuille sorkkaraudalla kyytiä. Pappa seisoi telineillä ja otti putoavat rojut vastaan. Koolauspuut irtosivat yllättävän helposti. Tätä tulevaa urakkaa oli siis ajateltu jo aikoinaan Helmitalon puolesta. Sisäkaton rakenne oli siis tehty sellaiseksi, että se on helppo purkaa. Myös mdf-paneelit irtosivat todella siististi ja helposti.




Luukkukin lähti paikaltaan yllättävän helposti. Se oli loppujen lopuksi kattotuolien välissä kiinni vain muutamilla pitkillä ruuveilla ja uretaanivaahdolla. Sitten vain ruuvattiin gyproc-levyä porrasaukon sivuseinille. Soitin porrasfirmaan ja sieltäkin pääsi sopivasti setä ottamaan lopulliset mitat meidän portaita varten. Oli puhetta, että meidän portaat toimitettaisiin ja asennettaisiin mahdollisesti jo ensi viikon loppupuolella!



Ennen porrasaukon tekoa  yläkerrassa on laatoitettu vessaa ja kaikki paneelipinnat on maalattu. Portaiden saapumisen jälkeen tehtävälistalla on vielä

-seinien maalausta,
-hormin pinnan viimeistely,
-wc:n katon panelointi
-lattia

Nyt  kaipaisin mielipiteitä ja neuvoja: olemme suunnitelleet, että maalaamme yläkerrassa osan seinistä harmaiksi. Olen pohtinut tätä jo pitkään, että minkä väriseksi kannattaisi maalata tuo olohuoneen seinä, joka jatkuu mukamas yhtenäisenä yläkertaan saakka? Nyt kun seinä on yläkerran puolelta levytetty ja kattoa purettu välistä, niin aivan tasaisen sileäksi noiden kahden seinän kohtauspaikkaa ei saa, vaan siihen täytyy väkisinkin laittaa lista. Mutta listasta huolimatta kummalla sävyllä maalaisitte tuon seinän yläkerran puolelta, vaaleansinisellä vai harmaalla?


Voiton puolella ollaan, mutta maaliin on vielä matkaa! Töitä on niin sähkömiehelle kuin lvi-asentajallekin ja meille itselle. Mutta jos ne portaat nyt vain saadaan ensi viikolla, niin yksi merkittävä virstanpylväs on silloin saavutettu. Välillä on tahtonut usko loppua, mutta sitkeästi on vaan jatkettu eteenpäin, vaikka sitten kirosanojen avulla. Mitäs muuten tykkäätte mun raksapaidasta? Eikö olekin hieno? Sain sen pikkuveljeltä <3




-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti