16. syyskuuta 2013

Seinät ja katto paneloitu!

Yksi etappi yläkerran valmistumisen suhteen on saatettu loppuun, eli seinien ja katon panelointi!

Ajatus paneloida seinät ja katto vaakaan valkoisella paneelilla oli minun ideani, jonka Sami kylläkin hyväksyi! Onneksi homma saatiin suoritettua loppuun ilman sen pahempaa hampaiden kiristelyä. Ongelmia aiheuttivat lähinnä pistorasioiden ja ilmanvaihtokanavien kohdat. Onneksi pyöreät reiät saatiin suhteellisen siististi ja helposti tehtyä rasiaterällä, kuviosahalla ja hiomalla. Pistorasioiden paikat osuivat juuri kahden paneelin saumaan, joten puun halkeaminen oli herkässä.

Paneelimme on talouslaatua ja valmiiksi valkoisessa pohjamaalissa. Ostimme puutavaran naapurikunnassa toimivalta sahalta. Kaiken kaikkiaan tavaraa oli 100 neliötä ja siihen oli laskettu 20 neliötä työstövaraa. Joukossa oli kuitenkin sen verran huonolaatuisia lankkuja, että wc:n kattoon pitää käydä hankkimassa uudet paneelit. Vaikka tavara on talouslaatuista ja alkuun näytti, että joutuisimme kittaamaan aika paljon reikiä ja koloja umpeen seinistä ja katosta tuli lopulta todella siistit. Sami kävi tänään vähän pahempia koloja kittaamassa. Maalamme nuo kaikki pinnat vielä kertaalleen valkoisiksi.

Pakko todeta, että tykkään ja kovasti! Yläkerta näyttää nyt just siltä, kuin mitä kuvittelin. Väriä tuonne saadaan vielä tapetoimalla ja maalamalla muut seinät ja tietenkin kalusteilla. Makuuhuoneen yhteen seinään tulee harmaa tapetti (ei siis mustavalkoinen, vaikka jossain kohtaa sitä halusinkin...) ja vessan seinät maalataan olohuoneen puolelta harmaiksi.


olohuone

näkymä makuuhuoneesta olohuoneeseen

makuuhuoneen nurkka

-Sanna-

P.S. Jos suunnitelmat pitävät paikkansa, niin ensi viikolla puhkotaan olohuoneen kattoon reikä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti