21. tammikuuta 2011

Aikataulusta ja suunnitelmista

Rakennusprojektimme on ollut vireillä jo yli vuoden päivät. Tähän asti aika on kulunut suunnitellessa, voisi sanoa jopa visioidessa. Koska tontilla ei tapahdu vielä mitään konkreettista, on meillä ollut aikaa haaveilla sisustamisesta, ulkoseinien maalaamisesta, pihatöistä, autokatoksen rakentamisesta ja vaikka mistä. Aikaa suunnitteluun on ollut niin paljon, että osa haaveista on jo niin sanotusti "päivitetty". Onneksi meillä on kuitenkin samanlainen maku, joten kompromissien teko on ollut helppoa. Tai sitten nainen vaan kääntää miehen pään niin hellällä ja hentoisella otteella, ettei mies edes ymmärrä taipuneensa kompromissiin. Vai onko se sittenkin toisinpäin...

Mutta mitä olemme sitten suunnitelleet? No, talo on ensinnäkin peilikuva Helmitalojen sivulla nähtävästä mallista. Eli ulko-ovelta katsottuna keittiö ja olohuone jäävät vasemmalle, kodinhoitohuone ja pesutilat oikealle. Sitten joskus kun viimeistelemme yläkerran, jätämme yhden seinän rakentamatta. Näin yläkertaan tulee yksi makkari ja iso aula saa toimia eräänlaisena "kakkosolohuoneena" (saimme idean Älvsbyn Etelätär-mallista).

Keittiöstä teemme U:n mallisen. Kaapit kiertävät kahdella seinällä ja ikkunan eteen tulee työtaso. Nykyisessä asunnossamme olemme kyllästyneet vähäiseen työskentely- ja laskutilaan. Haluamme myös mahdollisimman paljon kaappitilaa. Astianpesukone, tiskiallas ja hella pysyvät niille määrätyillä paikoilla, mutta jää- ja pakastinkaappi siirtyvät vastakkaiselle seinälle. Vesipisteiden sijainti säilyy samanlaisena kuin nettisivujen kuvissa, mutta osa pistorasioiden paikasta muuttuu ja niitä tarvitaan varmaan myös muutama lisää.

Teemme myös pari pienempää muutosta, eli alakerran makuuhuoneeseen tulee takaovi. Pesuhuoneeseen tulee wc-istuimen ja kaapiston tilalle kylpyamme, ja kodinhoitohuoneeseen paikat kahdelle pyykinpesukoneelle. Työtaso ja kaappitila kodinhoitohuoneessa vähenee hieman tämän takia.

Projektin karkea aikataulu on sellainen, että kesällä alkavat maanrakennustyöt ja muutto meille on luvattu helmikuulle 2012. Olemme jo saaneet Helmitaloilta viralliset piirrustukset ja muutenkin kaikki tärkeät paperit alkavat olla kasassa, joten pian voimme hakea rakennuslupaa. Niitä papereita pyöritellessä voi mennä hetki jos toinenkin.
Kuvassa Sulohelmen alakerta peilikuvana, ilman meille tulevia pieniä muutoksia.

-Sanna-

2 kommenttia:

  1. Samansuuntaiset suunnitelmat tuntuvat olevan kuin meilläkin oli Sulohelmessä! Me tosin teimme keittiöstä L-mallisen niin jäi ruokapöydälle väljempi tila emmekä saaneet läpi kylppärin muutosta (wc:n poisjättäminen) koska kyseessä talon ainoa inva-määräykset täyttävä wc. Yläkerrasta aiomme jättää myös seinän pois, jahka sen kimppuun pääsemme..

    VastaaPoista
  2. Mekin mietimme L-mallista keittiötä, mutta halu saada mahdollisimman paljon säilytystilaa voitti. Ruokapöydälle ei nyt jää paljoa tilaa, mutta se ei haittaa, koska eihän meitä siinä pääsääntöisesti istu kuin kaksi :) Jos joskus on enemmän vieraita, niin sitten pöytää voi siirtää keskemmälle tilaa. Me saimme rakennustarkastajalta pienen kädenväännön jälkeen luvan korvata pesuhuoneen kalusteet ammeella, mutta ehtona oli se, että wc-istuimen viemäri pitää olla olemassa. Joten koteloimme sen ammeen alle piiloon.

    VastaaPoista