18. tammikuuta 2011

Bloggaus alkakoon!

Olemme nuoripari, joka kaipaa oman kodin rauhaa. Meillä ei ole aiempaa kokemusta rakentamisesta (mitä nyt vähän ollaan vierestä seurailtu), joten jätämme rakentamisen suosiolla kokeneempien käsiin.

Talopakettimme on Helmitalojen 1,5 -kerroksinen Sulohelmi. Talosta löytyy neljä huonetta, keittiö, sauna ja pesuhuone, kodinhoitohuone, wc ja vaatehuone. Talo toimitetaan yläkertavalmiudella, eli sen verran meidän täytyy uskaltautua vasaraa heiluttamaan, että teemme itse yläkerran kaksi huonetta ja vessan.

Varasimme tontin syksyllä 2009 ja aloitimme talopakettitarjonnan kartoittamisen. Kävimme läpi Älvsbyt, Kastellit ja DesignTalot, mutta meille paras vaihtoehto oli  Helmitalo. Meistä toinen on kotoisin Kylmäkoskelta, missä Helmitalojen talotehdaskin sijaitsee, joten firman olemassaolo oli tiedossamme jo ennen projektin alkua. Harkitsimme ensin myös Onnenhelmi -mallia, mutta totesimme, ettemme tee mitään niin monella huoneella. Lisäksi haluamme pesuhuoneeseen kylpyammeen, emmekä keksineet miten sellaisen olisi saanut mahtumaan Onnenhelmen pesutiloihin.

Sulohelmi on pieni ja näppärä, juuri meille sopiva. Alakerrassa on yksi iso makuuhuone ja yläkerrassa kaksi. Esimerkiksi Kastellin malleissa oli ongelmana alle 10 neliön huoneet. Mieluummin otamme muutaman ison huoneen, kuin monta pientä. Sulohelmi ei myöskään vie tontilla paljoa tilaa.

Sen minkä omakotitalossa voitat rauhassa ja hiljaisuudessa, häviät työn määrässä. Tervetuloa ruohonleikkuut, haravoinnit, lumityöt, tukkeutuneet viemärit, ynnä muut "ihanuudet". Kerrostalossa joku sentään tekee nuo työt puolestasi. Mutta ei haittaa meitä. Arkiliikunta tekee meille vain hyvää :)

-Sanna-

2 kommenttia:

  1. Mukava lukea miten muiden Helmitalon rakentaminen sujuu. Kauhulla odotellaan tosiaan tuota omakotitalolaisen arkea, lumityöt tällaisena talvena kuin tämä on ollut ei varmasti mitään herkkua ole. :)

    VastaaPoista
  2. Jos nämä Siperian talvet jatkuvat, niin täytynee vain hommata kestävä lumikola ja -lapio :D

    VastaaPoista