17. joulukuuta 2011

IKEA

Sain viime jouluna kummitädiltäni lahjaksi Ikean lahjakortin. Olin itse asiassa pyytänyt sellaista, ja syystä. Minulla oli ikää 25 vuotta, enkä ollut vielä siihen päivään mennessä käynyt yhdessäkään Ikeassa! Eikä ollut muuten Samikaan. Ajattelin lahjakortin toimivan motivaattorina, jotta saisimme aikaiseksi raahata luumme Tampereelle uuteen Ikeaan. Kävimmekin siellä kesällä (kummankin Ikea-neitsyys tuli korkattua!), mutta lahjakortti jäi käyttämättä. Ajatuksenani oli ostaa yhteinäinen astiasto arkikäyttöön.

(Kuvitelkaa, olen nyt 26, enkä ole kerännyt itselleni astiastoa! Lautaset ja kahvikuppimme koostuvat sukulaisten kaapeista tulleista lahjoituksista, molempien sinkkuaikoina lahjaksi saamista yksittäisistä lautasista ja aterimista, sekä muutamasta saman sarjan, Anttilasta ostetuista lautasista. Saimme kihlajaislahjaksi Savonia-aterimia ja ne lepäävät laatikossa sulassa sovussa äitini lahjoittamien, 80-luvulta peräisin olevien "aseiden" kanssa. Olisin aikoinani halunnut sinisiä Arabian 24h -astioita, mutta heräsin ajatukseen liian myöhään. Tyhmät menivät ja muuttivat sitä hienoa, vähän karheaa pintaa. Nyt voisin aikuistua ja aloittaa astiaston keräämisen.)

Lahjakortti jäi käyttämättä, koska tällä hetkellä astiakaapissa ei ole tilaa uusille kipoille ja kapoille. Lisäksi ensikertalaisilla meni ajatukset sekaisin kierrellessä ja ihmetellessä. Päätettiin säästää lahjakortti uuden talon hankintoihin.

Olen pitkin syksyä tehnyt mielessäni listaa, että mihin sen lahjakortin voisi sitten käyttää. On muuten hieno keksintö nuo lahjakortit. Ainakin minua ne auttavat pysymään budjetissa, kun lähden ostoksille :) Jotain tällaista pientä ja vähän suurempaa on hankintalistalla:


Pukuhuoneeseen Molger-penkki. Siihen voi sitten (vieraat) laskea vaatteet ja tavarat saunomisen ajaksi. Haluaisin penkin yläpuolelle hattuhyllyn, jossa olisi koukut pyyhkeille, ja jonka päälle voisi myös laittaa tavaroita. Molger-sarjaan kuuluu naulakko ilman hyllyä. Pitää varmaan suosiolla sekoitella noita sarjoja keskenään. Ställ-naulakko voisi olla hyvä vaihtoehto.

Pesuhuoneeseen tarvitaan säilytyspaikka saippuoille ja shampoopulloille. Tuo puinen Molger-sarja tuo kivaa lämpöä ja sopii saunan paneeleihin, mutta sopisiko sinivalkoiseen pesuhuoneeseen paremmin teräksiset Rönnskär- hylly ja seinähylly? Nuo lasiset hyllyt tuovat (valitettavasti) jännitystä elämään ja pelkään yhtenäisen korkean hyllyn olevan liian kiikkerä. Grundtal voisi olla myös hyvä vaihtoehto.

Myös keittiöön olisi kiva saada jotain pientä. Päästään taas osioon "Mitä olen oppinut vanhoista asunnoistani?". No ainakin sen, että jos liesituulettimesi ei toimi, älä säilytä mausteita sen yläpuolella. Ne ovat varmasti pilalla. Nyt emme edes ota maustekaappia liesituulettimen peitoksi. Haluan mausteet uudessa keittiössäni matalemmalle ja käden ulottuville. Ajattelin hankkia Rationell Variera -maustetelineitä hellan viereiseen vetolaatikkoon. Olen myös ihaillut puisia Rationell-aterinlaatikoita. Listallani on myös Lämplig-kattilaritilä ja 365+ kolmikerrosvati.

Toivoin tänä vuonna uutta lahjakorttia, jos saisin vaikka tuplattua budjettini ja ostettua osan näistä ihanuuksista. Olenhan ollut tänä vuonna todella kiltti ja ahkera... *vink*

Kuvat ovat valmistajan nettisivuilta.


-Sanna-

1 kommentti:

  1. Löysin muuten tuollaisen samanlaisen kerrosvadin Citymarketista ja vieläpä halvemmalla kuin mitä olisi Ikeassa maksanut... Yksi ostos vähemmän listalla! :D

    -Sanna-

    VastaaPoista