30. joulukuuta 2011

Myrskyvahingot pelättyä pienemmät

Viime postauksessa jo kerroinkin, että olimme viettämässä joulua sisämaassa, joten raksalla ei käynyt ketään reiluun viikkoon. Kodarin ikkunahan oli jäänyt auki, ja muutenkin jännitti, olisiko Tapaninpäivän myrsky kaatanut puita ja olisiko raksaroskat pitkin naapurustoa.

Roskat olivat onneksi omalla tontilla. Naapureiden tonteilta oli muutamia puita nurin, mutta pikaisesti katsottuna suuria vahinkoja ei ollut syntynyt. Meidän seka- ja energiajätesäiliöt oli tyhjennetty juuri ennen jouluviikkoa, joten painon puute oli saanut ne kaatumaan tuulessa. Kodarin ikkuna oli auki, mutta tuuli ei onneksi ollut riepotellut sitä rikki. Löydettiin siihen nyt kahva ja ruuvattiin se paikoilleen.


Kun kävimme ennen joulua Viialan Rakennustarvikkeella päättämässä ne sisämaalit, niin pyysimme samalla tarjouksen muovimatosta, jota tulee alakertaan olohuoneeseen, keittiöön, eteiseen ja makuuhuoneeseen. Olimme jo aiemmin päättäneet, että jos matto tulee, niin se on sitten Tarkett Extra French Oak White. Meidän mielestämme sen sävyt ovat paljon hienommat kuin monissa laminaateissa. Ja miksi muovimatto? No vaikka siksi, että kun minä tiskaan käsin, niin siinä ei mikään allas riitä. Onnistun aina lutraamaan vettä lattialle. Muovimatto kestää vettä ja kunnon pesua. Se on meille paras vaihtoehto. Ja saimme erittäin hyvän tarjouksen. Matto tulee parin viikon päästä. Kuva Tarkettin esitteestä.
Joulun jälkeiset alemyynnit ovat alkaneet ja me jahtaamme nyt edullisia kodinkoneita. Liedeksi ja astianpesukoneeksi on jo löytynyt hyvät ja edulliset masiinat, kylmälaitteet vaan tuottaa pään vaivaa. Ottaisimmeko kaksi jääkaappipakastinta, vai jää- ja pakastinkaapin? Jääkaappipakastinten ostohinta on edullisempi, mutta ne käyttävät enemmän energiaa kuin erilliset jää- ja pakastinkaapit. Ja jos on kaksi jääkaappipakastinta, aukooko sitä aina molempia ovia, kun ei muista kummassa kaapissa on mitäkin?
Ja kummassa on loppujen lopuksi enemmän tilaa? Dilemma...-Sanna-

1 kommentti:

  1. Nämä nykyiset muovimatot on tosi hienoa. Ei niitä erota edes juuri parketista / laminaatista ulkonäöllisesti. Toki jalan alla muovi on mukavan lämmin :)

    -Juha

    VastaaPoista