20. joulukuuta 2011

Tungosta raksalla

Raksalla oli loppua tänään tila kesken. Paikalla oli sisäseinätimpuri, putkimies, sitten sinne tupsahti kunnankin putkimiehet ja sähköasentaja kahden apulaisensa kanssa sekä minä ja Sami vielä siihen päälle. Hieman oli paha mieli pyöriä siellä jaloissa, mutta sähköasentajan kanssa oli viilattava muutamia yksityiskohtia.

Sovimme sähkärin kanssa keittiön kaappien päälle asennettavista loisteputkivalaisimista (minä halusin ne). Korvasimme kaappien alle tulevat loisteputkivalaisimet led-valoilla (ne oli Samin toive). Pistorasioita lisättiin vessaan, makuuhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen. Sähkäri itse ehdotti olohuoneen katkaisijoiden siirtämistä nurkan toiselle puolelle, ettei tule sitten ongelmia, kun portaita asennetaan. Pilpin takia takkakytkin jäi pois ja pilpin ohjauspaneelin paikka merkittiin khh:n oven viereen, eteisen puolelle. Pilp tuli sähkärille pienenä yllätyksenä: "Jaa, teille tulee sellainen". Minun moka! Ilmeisesti kuitenkin vain pieni moka. Ei kaikkea aina muista puhelimessa mainita...

Kunnan putkimiehet asensivat vesimittarin ja Helmitalojen putkimiehen kanssa suunniteltiin ammeen hanan paikkaa. Lvi-kuviin oli nääs tullut moka. Virallisissa pohjapiirrustuksissa hana on merkitty ammeen viereen, pitkälle seinälle. Lvi-kuvissa hana ja putket oli merkitty ammeen päätyyn. Putket pitää nyt vain vetää ammeen takaa pitkälle seinälle. Kompromissi, mutta ihan hyvä sellainen. Vessanpytyn koteloitu viemäri jää sopivasti ammeen alle piiloon, ei ole ongelmia sen kanssa.

Laitanpa tähän pari uutta kuvaa:


Keittiö ja takkanurkka


Olohuone


Pesuhuone ja sauna

Sami kurkkasi yläkertaan. Kuvasta voisi luulla vintin olevan täynnä lunta ja lisää vain sataa, mutta kyllä se on ihan vaan selluvillaa ja pölyä :)
Toivottavasti raksalla kaikki nyt sujuu, eikä porukalla mene hermot. Putkiasentaja suuntasi jo toiselle työmaalle. Timpurilla oli eilen ollut hieman (maanantaille tyypillisesti) epäonnea, kun ensin oli loppunut laasti, ja sitten tiilet. Me lähdemme huomenna sisämaahan joulun viettoon, käymme toki raksan kautta katsomassa miten siellä ovat hommat sujuneet. Jos asiat ovat menneet hyvin, kirjoitan lisää vasta ensi viikolla.

Joten toivotamme kaikille lukijoillemme


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti