22. maaliskuuta 2012

Katse kohti tulevaa

Nyt kun elämä uudessa talossa alkaa asettumaan eikä ole kiire minnekään, niin olemme jopa ehtineet uhraamaan muutaman ajatuksen tuleville projekteille.

Inspiraatiota näille proggiksille on haettu nurkkiin kertyneistä rakennus- ja sisustuslehdistä. Tilasin viime vuonna Kodinrakentaja-lehteä, mutta lopetin tilauksen, koska meiltä jäi yksi numero saamatta. A-lehdet  syytti hukkuneesta lehdestä Itellaa, Itellalla ketään ei taas kiinnostanut yksi hukkunut lehti. A-lehdet ei myöskään lukuisista pyynnöistä huolimatta lähettänyt meille uutta lehteä. No, annetaan nyt vielä yksi mahdollisuus, joten aloitin lehden tilaamisen uudelleen. Lisäksi ostan joskus irtonumeroina Talo&Koti- ja Oma koti kullan kallis-lehtiä. Kovassa selauksessa on myös vanhemmilleni tulevat Meidän Talo-lehdet.


Piha
Yksinkertainen on parasta (ja helpointa hoitaa). Nurmikko olisi kiva saada alulle, jos nyt yhden kukkapenkin perustaisi ja vähän siistimpää soraa saisi tuolle ajotielle. Piha kuitenkin elää ja kasvaa vielä vuosien saatossa, emme oletakaan saavamme sitä valmiiksi yhden kesän aikana.Terassit
Yksi perinteisistä kesähommista on tietysti pihan laitto ja terassit. Meille on tarkoitus tulla kaksi terassia: toinen takapihalle ja toinen etupihalle. Etupihan terassi liitetään osaksi nykyistä kuistia ja sitä kiertäisi samanlaiset kaiteet, kuin kuistiakin. Selkein esimerkki lienee tämä Helmitalojen nettisivuilla nähtävä kuva.

Takapihan terassi puolestaan olisi ihan vain perinteinen "lava", jossa voisi tarpeen vaatiessa olla yksi terassin levyinen askelma.Ulkomaalaus
Ulkomaalauksesta voisin vinkata sen verran, että sävy on jo päätetty, mutta enpä paljasta sitä vielä. Pidetään naapureita jännityksessä.

Yläkerta
Sisätyöt jatkuvat yläkerrassa. Pohjapiirroksista poiketen toinen sisäseinä jätetään rakentamatta. Haaveissa olisi laittaa yläkerran seiniin vaakapanelointi. Yhdessä vanhassa Huvila&Huussi -tv-ohjelman jaksossa pienen mökin vintti paneloitiin vaakaan ja kuultomaalattiin valkoiseksi. Tilasta tuli todella valoisa ja avaran tuntuinen. Mielikuva vahvistui entisestään, kun löysin valkoista valkoisella-blogin ja juurikin tämän linkistä paljastuvan päivityksen. Tahtoo meillekin!

Meidän "master bedroom" siirtyy yläkerran makuuhuoneeseen ja isoon olohuonetilaan tulee paremmat puitteet elokuvien katselulle ja musiikin kuuntelulle. Toisin sanoen Samin sisäinen hifistelijä pääsee irti. Ja tää hellasärö  saa luvan purra huultaan ja kestää.

Tuntuu hassulta asua näin pienesti ja ahtaasti, tämä talohan on nyt käytännössä kaksio. Mutta kun tuo yläkerta valmistuu, niin siinä alkaa olla liikaa tilaa kahdelle. Pitäisikö laittaa projektilistalle kolmas perheenjäsen...?

-Sanna-

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Joku anonyymi pommittaa sähköpostiin viestejä, että Kodinrakentaja on Sanoma Magazinesin lehti. Tämä tuntuu olevan tuolle nimettömälle todella tärkeä yksityiskohta, joten ilmoitanpa tässä nyt korjauksen, että Kodinrakentaja on Sanoma Magazines Finlandin kustantama lehti, EI A-lehtien...

    VastaaPoista