1. maaliskuuta 2012

Poistoilmalämpöpumpun asetukset

Päätin päivittää omia asetuksia/kokemuksia Nilanin EC- poistoilmalämpöpumpusta tänne blogiin koska netistä kyseisesta asiasta on todella vähän tietoa saatavilla. Paras paikka etsiä muiden käyttäjien kokemuksia on toistaiseksi kai ollut lämpöpumput.info -foorumi. Nyt laite on hurissut kodinhoitohuoneessa jo muutaman päivän ja tämänhetkiset asetukset näyttävät tältä:

Ilmanvaihto asetuksista valittu "I-vaihto talvi" ja prioriteetti valittu toistaiseksi tulopuhaltimelle kun ei olla vielä päästy muuttamaan ja lämpimän veden kulutusta ei ole. Prioriteetti tullaan muuton yhteydessä vaihtamaan vedelle kun lämpimän käyttöveden kulutus varsinaisesti alkaa. Huonetilasäätimen T15 pyynti on 27 °C, lattiatermostaattien pyynti sähköisessä lattialämmityksessä on aseteltu 18-19 °C huoneesta riippuen. Lämpöpumppu pyörii käytännössä taukoamatta koska ei saavuta milloinkaan pyydettyä lämpötila-asetusta. Nilanin esitteen mukaan COP- kerroin tuloilman lämmityksessä on noin 4 luokkaa ja käyttöveden lämmityksessä noin 3.

T15 (eli huonelämpötila säätimessä): 23 °C
T1 (eli ulkolämpötila): 7 °C
T11 (sähkövastuksen kytkeytymislämpötila): 30 °C
T12 (kompressorilla tuotetun veden pyyntilämpötila): 48 °C
T12 max. (varaajan maksimilämpötila jossa kompressori kytkeytyy pois): 80 °C

T11 ( eli lämpötila varaajan yläosassa): 60 °C
T12 (eli lämpötila varaajan alaosassa): 57 °C
T15 (eli lauhduttimen lämpötila): 38 °C
T6 (eli höyrystimen lämpötila): 2 °C

Laite on tähän asti saatujen mielikuvien perusteella sopivan hiljainen sijoitettavaksi kodinhoitohuoneeseen. Melutaso on hiljaisen jääkaappipakastimen luokkaa. Tänään haudan hiljaisessa makuuhuoneessa ollessani yritin kuunnella kodinhoitohuoneen ovi kiinni lämpöpumpun ääntä, mutta suurimmaksi melunlähteeksi osoittautui ulkona syöksytorvista alas valuvan veden ääni!

Myös muiden kokemukset Nilanin EC tai E mallista ovat tervetulleita ja omia kevät/kesä/syksy ja talviasetuksia saa ehdottaa.

Sami

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti