20. kesäkuuta 2013

Sokkelin maalausta, yläkerran väliseiniä, saunan suojausta ja terassiakin PITÄISI rakentaa...

Onpas ollut taas touhukas viikko! Alkuviikosta meillä oli onneksi apuvoimia käytettävissä, joten ollaan saatu jotain ihan oikeasti aikaiseksikin. Pappa ja Sami saivat yläkerrassa makuuhuoneen seinärungon tehtyä. En jaksanut kiivetä ylös asti, joten laiskana vain nappasin kuvan tuosta kattoluukun kautta:


Ukkojen paiskiessa töitä ylhäällä minä, veljeni ja äitini käsittelimme uudelleen saunamme lauteet ja seinät. Katseltiin niitä seiniä ja lauteita jo viime kesänä, että onkohan ne käsitelty aikoinaan vähän laiskemmalla kädellä, koska sekä seinät että lauteet ovat "hörpänneet" pintaansa aikas paljon likaa. Pesemällä sain pahimmat liat pois, mutta käsittelimme pinnat vielä uudelleen varmuuden vuoksi. Seiniä emme edes hioneet, vaan vedettiin saunasuoja suoraan pintaan. Lauteille näytettiin hiomapaperia, jotta saimme syvään pinttyneet tahrat pois ja sitten vaan uusi laudevaha päälle. Käytettiin mielikuvituksettomina ihmisinä ihan vaan sitä perinteistä, väritöntä saunasuojaa. Joten sauna näyttää siis samalta kuin ennenkin.

Seuraavaksi pitäisi tehdä takaterassi. Materiaalit odottavatkin jo pihalla. Vettä vaan sataa sen verran paljon, ettei viitsitä aloittaa. Jos sää ei tänään enää kirkastu, niin urakka aloitetaan vasta juhannuksen jälkeen. Ennen terassin tekoa piti tietysti maalata sokkeli. Maali ostettiin viikkoja sitten Kodin Terrasta, kun Yki-sokkelimaali oli -50% tarjouksessa. Kyllä se sävytettiinkin, mutta nyt en muista sävyn nimeä. Suoraan vaan pensselillä vedettiin maali pintaan, ei mitään primereita väliin. Loput kolme talon syrjää käsitellään sitten vasta kun talo on maalattu toiseen kertaan, ettei tule uuteen pintaan sinisiä pilkkuja. Tässä sokkeli ennen ja jälkeen:
-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti