24. syyskuuta 2011

Ensin lattia ja sitten vasta talopaketti...?

Olen ihan töttöröö, väsynyt ja kuluneesta viikosta sekaisin. Ja sitten olin vielä enemmän sekaisin, kun Helmitaloilta tulee puhelu, että meille tehdään ensin lattia ja sitten vasta tulee talopaketti, joko viikolla 41 tai 42 (nyt on viikko 38).

Kai sen voi sitten niin tehdä. Pikainen soitto vastaavalle varmisti, että tämä järjestys ei ole mitenkään ennen kuulumaton, etteikö niin voisi tehdä. Täällä rannikolla on tosin kuluneellakin viikolla satanut ihan reippaasti. Pienessä, pelokkaassa ja epävarmassa mielessäni näkisin mieluiten ensin katon sen lattivalun päällä...

Gallup Helmitaloissa asuville: kuinka monelle on tehty lattia ennen talopaketin pystytystä?

-Sanna-

3 kommenttia:

 1. Meilläkin tehdään todennäköisesti ensin valu ja sitten vasta tupa. Meillehän tulee tupa pitkästä ja aloitetaan kesällä. Kesällä valaessa on tietysti "vaarana" valun liian nopea kuivuminen. Voidaan joutua kastelemaan sitä. Toisaalta sitten sisällä on jatkossa helppo tehdä töitä. Meillä vastaava mestari ja piirtäjä miettivät sitä,että kannattaisiko viimeinen harkkorivi olla ns. lämpöharkko.

  VastaaPoista
 2. Heips! Meillä ei ole Helmi-taloa, mutta meillä lattianvaluu tehtiin ennen paketin tuloa. Tosin meillä sattui hieman huonosti ja juuri sinäpäivänä satoi rankasti, mutta kyllä siitä lattiasta ihan kohtalainen tuli.

  VastaaPoista
 3. Näin syyskeleillä ei sillä ole mitään merkitystä, kumpi tulee ensin, lattia vai talo. Olisi eri asia, jos nyt olisi 30 asteen helteet. Teillä olisi silloin tekeminen, kun estäisitte lattiaa kuivumasta liian nopeasti. Parempi valaa nyt lämpöisillä keleilllä lattia saati miettiä pikkupakkasella, miten valu onnistuu.

  Tarkkailkaa sääennustetta valu- ja talonpystytyspäivän lähestyessä.

  VastaaPoista