8. syyskuuta 2011

Säädetään sähköjä

Jos talopaketti saapuu syyskuun lopulla, ei mene kauaa kun Helmitaloilla aloitetaan elementtiemme rakentaminen. Nyt on siis viimeiset hetket puuttua seinäelementtien sähköihin, niihin kun ei enää jälkikäteen voi lisätä pistorasioita tai katkaisimia.

Olemme tänään olleet yhteydessä Helmitaloihin asiaan liittyen. Lähetimme heille omat suunnitelmamme ja toiveemme, missä kohtaa keittiötä voisi olla pistorasioita ja valmiudet valaisimille. Myös ulkoseinään pitäisi saada yksi pistorasia, johon voi sitten talviaikaan kytkeä auton lämmitykseen.

Olohuoneeseen tarvitaan ainakin kolme pistorasiaa, jotka tulisivat juuri näihin seinäelementteihin. Neljäs (ja ehkä se viides) pistorasia tulee paikan päällä rakennettavaan sisäseinään, eli sen paikkaa ei tarvitse vielä murehtia.

Suurin huoli on keittiön sähköt. Jokaiselle kodinkoneelle pitää totta kai olla oma reikänsä, mutta myös pienkoneille pitää löytyä rasiat. Ikkunan molemmin puolin olisi hyvä olla pistorasiat, jotta ikkunan edessä leipominen käy helposti. Välitilaan pitää saada työskentelyvalot, ja pistokkeita kahvinkeittimelle ja mikroaaltouunille. Haluaisimme myös loisteputkivalot yläkaappien päälle tuomaan yleisvaloa. Niihin jos saisi vielä himmentimet...

Emme ole nähneet minkäänlaista perussähkösuunnitelmaa. Minna lupasi jostain etsiä sellaisen, niin saisimme edes jonkilaisen käsityksen, että mistä löytyy pistorasiat ja katkaisimet. Uskoisin, että niiden paikkoja saa myöhemminkin muutettua, mutta nämä elementteihin tulevat sähköt pitää saada nyt kuntoon.

Tässä hienot kuvat, jotka tein Paintin avulla ihan itse! :D Ensimmäiseen kuvaan on merkitty loisteputkivalaisimien sijainti, pistorasiat ikkunan viereen ja työskentelyvalojen mahdolliset paikat. Alemmassa kuvassa on merkittynä kohdat, joissa tulisi olla pistorasiat. Kömpelöitähän nämä ovat, mutta toivottavasti niistä saa jonkinlaisen käsityksen...

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti