20. syyskuuta 2011

Hyvä ja lämmin mieli

Blogimme kävijälaskurissa on eilisillan aikana mennyt kymppitonni rikki! Bloggaajan sydämessä tuntui lämmin lepatus. Tätä ihan oikeasti luetaan! Odotin määrän ylittyvän vasta talopaketin pystytyksen jälkeen. Keväällä mies arvioi, että saamme koko projektin aikana ehkä 4000 kävijää. Ähäkutti! <3

Nyt annan lukijoille mahdollisuuden vaikuttaa. Mitä haluat lukea tästä blogista? Rakentamisesta tulee luonnollisesti enemmän juttua, kunhan saadaan ensin elementit paikalleen. Pitäisikö jaaritella vähemmän sisustuksesta ja enemmän talotekniikasta? Haluatteko lukea lisää tuntemuksia suoraan rakennuttajan sydämestä, vai pitäisikö tyyliä muuttaa asiallisemmaksi? Onko huumorin määrä sopiva ja onko se oikeanlaista? 

Tässä vaiheessa voisin jakaa pari ajatusta rakennuttamisesta. Onko monien suomalaisten edelleen vaikea mieltää talopakettia turvalliseksi tavaksi rakentaa? En voi sanoa, että positiivista kommenttia tai kannustusta tulvisi ovista ja ikkunoista. Jos joku sukulainen tai ystävä meiltä jotain kysyy, on kyseessä aina epäilys. Välillä saa kuulla jopa suoraa vittuilua. En osaa heti sanoa kohdistuvatko negatiiviset kommentit talopaketin rakennuttamiseen, vaiko meihin rakennuttajina. Todennäköisesti viimeiseen, koska meistä toinen on paperitekniikan insinööri ja toinen medianomi, ei ole tuo rakennusala oikein hallussa. Siinä on itse rakentaneiden ja remontoineiden tilaisuus polkaista. Painotankin aina sanaa rakennuttaa, ettei kukaan besserwisser pääse sanomaan, että pidän itseäni rakentajana. Onneksi meillä on erittäin pätevä ja mukava vastaava mestari. Hänen sanaansa uskomme ja häneen luotamme. Onko muilla samanlaisia kokemuksia?

Helmitaloista minulla on vain hyvää sanottavaa. En ole kuullut vielä yhdestäkään Helmitalosta, joka ei olisi valmistunut ajallaan tai joka ei vastaisi asukkaiden toiveita. Olen joskus erehtynyt käymään keskustelua rakennuttamisesta eri keskustelupalstoilla, mutta taidan pikku hiljaa luopua tästä tavasta ja pysyä blogeissa. Harva suostuu uskomaan, että Helmitalot tekevät hyvää työtä halvalla. Se ei nauti samanlaista kansallista julkisuutta kuin Kastelli tai Älvsby, mutta ei sen edes tarvitse. Laatu ja työn jälki puhuu puolestaan. Helmitaloilla on juuri se oikea konsepti, joka takaa hyvän lopputuloksen. Tehdään yksinkertaista ja pienellä alueella, niin pystytään tekemään se laadukkaasti ja edullisesti. Hätäisesti laskettuna meidän asuinalueella on 20 tonttia ja kahdella on jo Helmitalo. Meidän on kolmas. Ei paha prosenttiosuus ollenkaan :)

-Sanna-

7 kommenttia:

  1. Me rakennutamme myös. Koemme kuitenkin olevamme silti rakentajia, vaikka hartiapankkimeinigillä ei pusketa eteenpäin hampaat irvessä. Meillä rakentaminen on jätetty ammattilaisille, emme uskalla ruveta riskeeraamaan elämän suurimmalla investoinnilla...

    Talopaketin hankinnasta en osaa sanoa mitään, se oli meillä ykkösvaihtoehto niin kauan kunnes talotehtailta ei tullutkaan vastauksia tarjouspyyntöön.. Niinpä päädyimme urakoitsijaan joka rakentaa meille talon omien piirrustusten (tai siis arkkitehdin tietenkin) pohjalta. Me maksamme laskut ja olemme vastuussa hankkeesta. Siinäkin on hommaa ihan riittävästi maallikolle..

    Kommenttien saaminen blogiin on aina yhtä mukavaa, yritän jatkossa muistaa itsekin kirjoittaa kun täällä vierailen.

    Onnea ekasta kymppitonnista, varmasti urakan edetessä täytyy vielä toinen ja kolmaskin.. ;)

    VastaaPoista
  2. Itse tykkään tällä hetkellä lukea ihmisten sisustusajatuksista, jostain kumman syystä ne ovat tällä hetkellä "in" ;)

    VastaaPoista
  3. Hei, itse kanssa rakentamista suunnittelevana minua kiinnostaa budjetti ja se miten suunnitellut kustannukset pitivät paikkaansa.

    VastaaPoista
  4. Hei, kaikki jutut ovat kiinnostavia, mutta tällä hetkellä vasta rakennuttamista suunnittelevana pohdituttaa tietysti juuri tuo edellisessä kommentissa mainittu asia eli budjetti. Etenkin kiinnostaa kustannukset suhteessa talomallin listahintaan - tuleeko paljon ekstrakustannuksia esim. lisä-/muutostöistä?

    Kiinnostavaa olisi myös kuulla, miten talotehtaan kanssa sujuu. Viimeisestä kappaleesta päätellen ilmeisen hyvin :)

    VastaaPoista
  5. Minua taas kiinnostaa rakentamisen tekniset jutut. Itse olen sairaanhoitaja koulutukseltani eli ala on minullekin uusi. Eri rakennusvaiheet kiinnostaa, mitä tulee milloinkin ja mitä kaikkia teidän rakentajina pitää huomata ja hoksata. Eli tällä hetkellä minä imen tietoa:) Mutta te kirjoitatte blogia ja huumori on aina hyvästä!! Kommervenkit ja sisustus kuuluu kuvaan. Myös itku potku raivarit:)

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommenteista! On ollut sen verran kiire -kaiken muun paitsi raksaamisen suhteen-, että ei tahdo ehtiä vastata.

    Tekniikasta tulee tekstiä heti, kunhan ollaan siinä pisteessä, että niitä niitä härveleitä ja hurveleita saadaan paikoilleen. Myös eristeistä, ikkunoista ja sen sellaisista koitan muistaa kirjoittaa, kun niistä jotain tietoa saan. Voisi olla ehkä parempi laittaa silloin mies kirjoittamaan :D

    Budjetista ei vielä osaa sanoa, onko pysytty linjassa. Maanrakennustöissä meni vähän ennakkoon oletettua enemmän soraa, takka on tullut kalliimmaksi kuin mitä budjetoitiin, sen sijaan rakennuslupakuluissa on säästetty. PILP keksittiin ottaa vasta myöhemmin, eli sekin syö oletetusta summasta.

    Karkeasti ilmaistuna olemme budjetoineet talopaketin lisäksi 50 000 euroa. Siihen kuuluvat muun muassa:
    *tontti
    *vastaavat
    *rakennuslupa
    *työmääsähkö ja -vesi
    *sähkö-, vesi- ja viemäriliittymät
    *takka
    *PILP
    *kodinkoneet
    *ulkomaalaus
    *portaat
    *yläkerran tekoa

    Mutta kyllä mä haluaisin kuulla sellaisesta raksaprojekstista, jossa alitetaan budjetti. Enkä siis tarkoita sellaista projektia, jossa on menty todella varman päälle, tyyliin kaikkeen on lsakettu 500-1000 euroa lisää arvioitujen kulujen lisäksi :D

    Totuus budjetista selviää sitten lopussa :)

    VastaaPoista