11. syyskuuta 2011

Lähes täydellinen sähkösuunnitelma!

Ihanaa, saimme Helmitaloilta ns. perussuunnitelman, miten tällaisessa Sulohelmessä sähköjohdot oikein risteilevät. Keittiön muutoksesta johtuen ikkunan viereen toivomamme pistorasiat luonnollisesti puuttuivat. Lisäksi ulkoseinään olisi hyvä saada pistoke autoa varten. Muuten suunnitelma on loistava.

Olimme aluksi huuli pyöreänä suunnitelman kanssa, että mitä ihmettä eri symbolit oikein tarkoittavat. Menimme viikonlopuksi vanhempieni luokse kylään. Saimme isältäni odottamatonta apua suunnitelman tulkitsemiseen. Lapsuudenkotini, jossa vanhempani asuvat, on rakennettu vuonna 1987, omin hartiavoimin totta kai. Isäni löysi jostain heidän alkuperäisen sähkösuunnitelmansa, ja siinä oli aivan samat symbolit kuin meidänkin suunnitelmassa. Eli vaikka rakennusala elää ja muuttuu vuosien saatossa, on jotkin hyväksi havaitut asiat pysyneet vuodesta toiseen samanlaisina.

Helmitalojen suunnitelmassa oli pistorasiat ja katkaisijat ihan järkevillä paikoilla. Mies vain ihmetteli, miksi vessan valokatkaisija on vessassa, ei eteisen seinässä. Minun mielestäni katkaisijan kuuluu ehdottomasti olla juuri vessan seinässä. Olen pari kertaa joutunut kepposen kohteeksi, kun olen ollut vessassa ja joku on eteisen puolella napsauttanut vessan valot pois päältä. Asioi siinä sitten pimeässä :(


-Sanna-

2 kommenttia:

  1. Paitsi se tuulikaappi! Siellä pitäisi ehdottomasti olla valokatkaisija myös sisäpuolella eli eteisen puolella, nyt on pelkästään ulko-oven vieressä. Ja ehkä kodinhoitohuoneessakin saisi olla siinä vessan puoleisella pitkällä seinällä. Ja joillain ei ole riittänyt ne rasiat siinä kalusteiden yhteydessä khh:ssa, meillä kyllä riittäisi jos seinälläkin olisi yksi rasia. Olkkarissa ja mh:ssa meillä pistettiin antennirasia molemmille seinille.

    VastaaPoista
  2. No se tuulikaapin katkaisija on helppo hoitaa myöhemminkin, se kun tulee sisäseinään. Itse tykkään, että tuulikaapin katkasija on ulko-oven vieressä. Siitä on helppo napsaista valoa kansalle, kun tulee pimeän aikaan kotiin, tai könyää yläkerrasta alakertaan.

    Kiitos, että mainitsit kodinhoitohuoneen! Olin jo unohtaa ne meidän kaksi pyykinpesukonetta :D Otin äkkiä yhteyttä H-taloihin ja asia on nyt kunnossa.

    VastaaPoista