27. lokakuuta 2011

Katto valmis!

Rakennuttaja nähty raksalla.

Tiilet olivat ilmestyneet katolle ja vieläpä ihan paikoilleen asti. Etukuisti oli valmis. Sisällä oli laitettu ilmastointikanavia paikoilleen. Ja sähkökeskus oli suoristettu, kiitos. Vastaava mestari kävi allekirjoittamassa työvaihetodistuksen. Valmiusprosenttimme on jo huikeat 57.

Kulutin aikaa ja "nautiskelin sateesta" siivoamalla (tai yrittämällä siivota) pahempia pieniä roskia pois: muoveja, työhanskoja, pahvimukeja, nauloja... Joukossa oli muuten mustamakkaran kääreet, jes! Timpureilla on hyvä maku ;) Itseltä meni kaksi paria työhanskoja, kun keräsin lätäköissä lilluneet tuulensuojalevyjen jämät roskiin.

Nyt kaipaisinkin vastausta kysymykseen: kuuluuko tuulensuojalevy energia- vai sekajätteeseen??

-Sanna-

2 kommenttia:

  1. Kyllä tuulensuojalevy, mitä Helmitalo varmaan edelleenkin käyttää, on selvää energiajätettä. Se on lähes 90-prosenttisesti puukuitua ja loput on orgaanista, palavaa liimaa. Rakennustyömaalla sekajätettä ovat lähinnä mineraalivilla, sähköjohdot ja keraamiset laatat. Kaikki muu on joko metalli- tai energiajätettä. Muovien suhteen on oltava vähän tarkkana, mutta mm. pursotettavat polyuretaanieristeet pulloineen ovat energiajätettä. Ks. energiajätteen lajitteluohje http://www.veikkolehti.fi/ym_energiajatteen_lajitteluohjeet.html

    VastaaPoista
  2. Kiitos tiedosta! Luin joskus paikallisen jätehuoltofirman sivuja, jossa oli lueteltu mikä kuuluu, ja mikä ei kuulu energiajätteeseen. Unohdin tietysti listan eilen kotiin, enkä edes muista oliko siinä mainintaa tuulensuojalevyistä.

    VastaaPoista