5. kesäkuuta 2011

"Toukokuu ei mittään, kesäkuu ei mittään, heinäkuu ei mittään..."

... mutta jos sitten elokuussa alkaisi tapahtumaan...

Olemme miehen kanssa eläneet viime syksystä lähtien siinä uskossa, että Helmitalot olisivat hoitaneet maanrakennustyöt nyt kesäkuussa, lomailleet heinäkuun, tehneet elokuussa perustukset ja "tuoneet" talon tontille. Näin ei nyt sitten ilmeisesti tapahdukaan, vaan maanrakennustyöt aloitetaan vasta elokuussa.

Tämä nyt ei ole suuren suuri vahinko, mutta kyllä se hieman pistää harmittamaan. Meillä kun oli suuret suunnitelmat aloittaa ulkomaalaus heti kun talo olisi pystyssä, jotta ensi kesälle jäisi yksi urakka vähemmän. Onneksi seinät ovat valmiiksi pohjamaalissa, joten eiköhän ne yhden talven yli kestä.

Mutta nyt jännittää tuo aikataulu. Voiko Helmitalojen porukka olla niin ässää ja parasta A-ryhmää, että saavat sen talon ihan aikuisten oikeasti muuttovalmiiksi seitsemässä kuukaudessa?? Kai he sitten ovat. Täytyy vain kulkea raksalla silmä kovana ja pitää huolta työn laadusta. Tuskin töiden siirtyminen kuukaudella urakkahommissa katastrofia tekee...

Työn laatuun liittyen pitäisi muistaa viedä rakennustarkastajalle lomake vastaavan mestarin hyväksymisestä. Olemme myös olleet yhteydessä yhteen potentiaaliseen kvv-vastaavaan, joka on ainakin alustavasti lupautunut mukaan projektiin. Nyt kun maanrakennustyöt siirtyvät, on meillä hyvin aikaa hoitaa sähkö-, vesi- ja viemäriverkkoon liittymiset. Mies on vieraillut maanmittaustoimistossa. Eli hiljaista on ollut, ei ole paljoa kerrottavaa.

Eiköhän tämä tästä solju hissukseen eteenpäin. Jos sitä keskittyisi nauttimaan kesästä ja rauhasta. Panikoidaan sitten kun tuo seitsemän kuukauden rykäisy alkaa.

-Sanna-

4 kommenttia:

 1. Kyllä se sieltä tulee, meillä ei tainnut olla aktiivista tekemistä kuin pari kuukautta, vaikka koko projekti kesti odotusaikoineen melkein vuoden. Päivässäkin tapahtui aina hurjasti, puhumattakaan viikosta.

  VastaaPoista
 2. Odottavan aika on tunnetusti pitkä, mutta maltti on valttia. Pitää vain venyttää hermoja :)

  VastaaPoista
 3. Meille talo tuotiin maaliskuun puolenvälin kieppeillä ja muutetaan ihan pian. Kärsivällisyyttä siinä odotellessa tarvii, äkkiä ne sen tekee.

  VastaaPoista
 4. Uskokaa vain, Helmitalo saa kyllä talonne pystyyn seitsemässä kuukaudessa. Meidän talomme tuli valmiiksi viidessä kuukaudessa. Se, mikä vie pisimmän ajan, on lattian kuivuminen. Muut rakennustyön osat valmistuvat suhteellisen nopeasti.

  Levätkää nyt vain ja kerätkää voimia. Tarvitsette niitä sitten, kun työmaallanne on täysi rähinä päällä.

  VastaaPoista