29. kesäkuuta 2011

Pohdintoja terassin kaiteista

Nyt tarvitaan apua ja mielipiteitä.

Talon sisäänkäynnille tulee pieni kuisti Helmitalojen puolesta. Kuistin viereen tulee terassi. Sen saamme tehdä itse (julkisivukuvat löytyvät tästä). Mies haluaa noudattaa trendejä. Hän haluaa kuistin ja terassin lattiaan uritettua kestopuuta. No ei siinä mitään, käydään vain ostamassa uritettua puuta jostain tarvittava määrä, niin helmitalolaiset kyllä rakentavat kuistin. Varsinainen ongelma on terassin kaiteet.

Olisi niin kiva saada myös muodinmukaiset vaakarimoitukset terassin kaiteisiin. Tällaisia rimoituksia olemme nähneet mm. Design-Talojen Hailuoto- sekä Muurametalojen Ajassa ja Moderni -malleissa. Nämä talomallit ovat muutenkin erittäin pelkistettyjä ja moderneja, esimerkkinä niiden ikkunat. Näihin taloihin vaakarimoitus sopii kuin nenä päähän.

Mutta sopiiko tuollainen vaakarimoitus Helmitalon perinteiseen ilmeeseen? Onko väri ratkaiseva tekijä? Uskallammeko maalata kaiteet valkoisiksi (ikkunapielet ja nurkkalaudat ovat valkoiset, muuten tummansininen talo) vai olisiko luonnollisen sävyinen, kuultava puunsuoja parempi?

Mielipiteitä ja kokemuksia kaivataan, kiitos!

-Sanna-

5 kommenttia:

 1. Samanväriseks ku ikkunapielet ni tulee selkee ilme :)Aina kannattaa uskaltaa! Vähän rohkeutta peliin :P

  VastaaPoista
 2. Kokemuksesta tiedän, että Luvian Puutavaratalosta saa kyllästettyä puutavaraa useammassakin värissä, urilla tai ilman. Tarvittaessa tavaran kuljetukseen saa peräkärrynkin lainaksi.

  Naapurin Helmitalosta voi kysyä rouvalta lisätietoja. :-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos muistutuksesta! Oltiin jo unohdettu koko Puutavaratalo. Pitää käydä tutustumassa :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on terassi talon takapuolella ja siellä on aidoitus vinorimaa tummaksi petsattuna. Hyvin sopii. Nyt ollaan juuri parhaillaan laittamassa etukuistille samaista vinorimaa kuistin sivuille, laittelen blogiin kuvaa kun valmista. Kuistille tulee valkoisena, jotta sopii julkisivun sävyihin.

  Sen sijaan jos teille tulee kuistin kaiteet sitä perinteistä pystylautaa ja terassille viereen poikkirimaa, saattavat ehkä vähän riidellä keskenään?? Olettekos kysyneet jos Helmitalon pohjat tekisivät kuistinkin kaiteet samasta rimasta?

  Jos nyt tekisin terassia, en laittaisi uritettua lautaa vaan ihan perinteistä suoraa. On aika hankalaa puhdistaa..

  VastaaPoista
 5. H-talojen kanssa on ollut puhetta kuistin kaiteista, ja jos päädymme rimoitukseen, teemme kaiteet tod.näk. itse. Näin ei synny ristiriitaa. Ja saamme -toivottavasti- pienen hyvityksen pystylautojen poisjäämisestä....

  Mies himoitsee uritettua lattiaa ja annoin luvan hankkia sellaisen, jos hän lupaa hoitaa terassin puhtaana pidon. Täytyy vinkata eteenpäin... ;)

  VastaaPoista