29. elokuuta 2013

Väliraportti: yläkerrassa kolisee taas

Yläkerrassa homma etenee! Sähköasentaja kävi viikko sitten tekemässä ensimmäiset vedot. On aina ilo katsella osaavaa ammattilaista työssään. Tältäkin sähköasentajalta meni ruokatunti mukaan laskettuna vain noin viitisen tuntia vetojen tekemiseen. Lisäksi hän pääsi aloittamaan työt reilun viikon varoitusajalla. Meillä oli aluksi katsottuna toinen urakoitsija, joka teki meille jo sähkösuunnitelmankin, mutta hän ei valitettavasti muilta kiireiltään enää ehtinyt. Tai olisi ehtinyt, mutta vasta useamman viikon kuluttua.

Oli myös hienoa huomata, että tämä sähköasentaja oli vuosien tuomasta kokemuksesta huolimatta heti mukana toteuttamassa meidän suunnitelmia epäsuorasta valaistuksesta ja portaiden pistevalaistuksesta. Hän ei siis ihmetellyt, että miksi ei lyötäisi kattoon vain perinteistä valaisinta ja sinne sisään hehkulamppu, vaan keskusteli kanssamme ledeistä, värilämpötiloista, spottien valokiilojen kulmista, jne. Pappa oli taas mukana auttamassa ja hän vain pyöritteli päätään tätä keskustelua kuunnellessaan: "Mitä vikaa on tavallisessa lampussa...?". Sitten kun yläkerta on ihan oikeasti valmis, niin lupaan tehdä erillisen päivityksen sen valaistuksesta.

Rautakaupan välivarasto on taas perustettu meidän olohuoneeseen.
Yläkerran vessassa on saatu seinät levytettyä sisäpuolelta. Ennen kuin seinät voitiin levyttää, piti jostain löytää se lopullinen veskiin tuleva kalusteryhmä, jotta saatiin rakenteiden sisälle piiloon jäävät tukilaudat paikoilleen. Meillä oli jo K-Raudasta katsottuna kaunis, pieni ryhmä, josta saimme vielä hyvän tarjouksenkin, mutta kyseisessä kaapistossa oli kovin vähän säilytystilaa. Kävimme vielä Ikeassa ja hetken pähkäiltyämme (ja kättä väännettyämme) päädyimme mustanruskeisiin Godmorgon-sarjan allaskaappiin vetolaatikoilla ja korkeaan sivukaappiin. Allaskaapin päälle tulee vain peili, ei peilikaappia. Vessan lattiassa on kaksi kerrosta EK Gyprocia. Niiden päälle sudittiin primer, jonka päälle asennettiin lattialämmitysmatto. Lämmitysmaton päälle tuleva tasoitekerros on vielä kesken.


Setäni on ollut mukana hommissa tällä viikolla. Sami ja pappa saivat tänään aloitettua makuuhuoneen seinien panelointia. Paneloinnin aloittamiseen meni turhaa aikaa ja hermojakin paloi, koska pistorasiat ovat juuri sellaisella korkeudella, että ne tulevat kahden paneelin saumaan. Hankimme talouslaatuista paneelia tarkoituksena säästää rahaa ja se taisi olla huono veto. Paneeli halkeilee, kun miehet yrittävät tehdä pistorasioille reikiä. Lisäksi paneeleiden pinta on todella huonossa kunnossa, eli joudumme pakkeloimaan pahimmat kolot ja nirhaumat piiloon ja sitten maalaamaan vielä koko roskan. Mutta jos tuon nyt saisi lokakuuhun mennessä valmiiksi... Vai mitä luulette??


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti