2. elokuuta 2013

Yläkerta puhallettu!

Tänään saatiin vihdoin ja viimein yläkerta lämpöeristettyä! Koko urakassa meni aikaa noin 3 tuntia. Ammattimiehet puhalsivat, minä ja pappa teimme viimeistelyjä.

Ensin ammattimiehet puhalsivat seinien noin. 1,6m korkeat puhallustaskut täyteen, jonka jälkeen minä ja pappa niittasimme ja teippasimme höyrynsulun. Tämän jälkeen asensimme vinoseinien harvalaudotuksen paikalleen. Sitten puhallusvuorossa oli vino- ja suora yläpohja. Kulkusillat olimme rakentaneet jo etukäteen valmiiksi, jota pitkin puhaltaja pääsi "ketterästi" liikkumaan.


Eristettä tuli seuraavanlaiset kerrospaksuudet:
Seinät 30cm
Yläpohjan vino-osuus 43cm  
Yläpohjan suora osuus n. 60cm

Koko homma eteni nopeasti ja puhaltajien toiminnasta jäi erittäin ammattimainen kuva. Osaavilta ihmisiltä työ sujui nopeasti, lisäksi säästö siihen verrattuna, että olisin puhaltanut villat itse oli todella pieni, ellei jopa olematon.
Sitten vaan soitto sähköasentajalle, että tervetuloa töihin! Tilasinkin jo yläkerran lattiaan tulevat parketit! Löysin netistä osoitteen erikoisparketti.fi. Heiltä sai ilmaiseksi näytekappaleen postissa kotiin. Tilasin näytteen kolmisauvaisesta, valkolakatusta saarniparketista. Sävy on vähän vaaleampi kuin mitä alakerran muovimatossa. Jos yläkertaan tulisi muovimatto, pitäisi ensin tehdä iso urakka tasoitustöitä. Koiran takia laminaatti ei tule kysymykseenkään (luistaa tassujen alla), joten mattalakattu parketti on oikein hyvä valinta. 


-Sami-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti