1. lokakuuta 2013

Harmaita ja sinisiä seiniä

Viikko sitten kun teimme sisäkattoon aukkoa portaille, tavoitimme saman päivän aikana porrasfirman edustajan ja hän kävi ottamassa lopulliset mitat portaitamme varten. Oli tuolloin puhetta, että portaat saataisin paikoilleen tällä viikolla. Soittelin vielä perään ja sain kuulla, että meidän portaiden askelmat ovat tänään olleet työn alla ja huomenna he maalaavat runko-osia, joten asennus hoituu jo torstaina! Jääkää siis toki odottamaan päivitystä aiheesta!

Mennyt viikko on kulunut porrasaukon seiniä kitatessa, hioessa ja maalatessa. Paras ratkaisu olisi varmasti ollut ylitasoittaa pinnat, mutta kun oma osaaminen ei siihen riitä, niin tyydyttiin vain pakkeloimaan kipsilevyjen saumat. Sisätelineistä oli korvaamaton apu näissä hommissa, niiden vuokra oli vain 100 euroa per viikko.

Reippaana poikana Sami maalasi myös yläkerran oleskeluhuoneen seinät. Väriksi valikoitui tumma harmaa, joka löytyi Teknosin värikartoista koodilla NCS S 5502-B.  Ja jos ihmettelette, että mikä reikä tuolla oikean puoleisessa seinässä oikein on, niin se on yksi meidän huoltoluukuista. Kunhan luukut saadaan valmiiksi, niin teemme aiheesta päivityksen.




Ja sitten paluu ongelmaan, jota pohdin jo edellisessä päivityksessä. Muut, eli Sami, isäni ja varmaan loputkin perheenjäsenet olivat sitä mieltä, että porrasaukon sivuseinät tulisi maalata molemmat samalla sävyllä ja mieluiten samalla harmaalla, kuin mitä muukin yläkerran oleskelutila. Kehtasin kuitenkin olla eri mieltä ja halusin ehdottomasti tuosta yhdestä seinästä sinisen! Näin mielestäni seinä jatkuu mukavan yhtenäisenä ylös asti, vaikka siihen onkin pakko laittaa lista. Lisäksi pelkäsin, että tummanharmaa sävy olisi liian raskas näin vaaleansinisen sävyn yläpuolella. Siitä olisi pian voinut tulla sellainen vaikutelma, että ylempi seinä rohjahtaa alemman päälle. Nyt porrasaukossa on siis toinen seinä sininen ja toinen harmaa, mutta mielestäni tämä oli alakerran puolelta katsottuna ehdottomasti oikea ratkaisu! Ja kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, oleskeluhuoneen puolelta katsottuna sininen seinä ei näy lainkaan.




Onneksi on tullut pidettyä tätä blogia, niin täältä oli helppo tarkistaa alakerran seinien sävy. Laiskoina ja mukavuudenhaluisina ihmisinä emme pohjamaalanneet tuota ylempää seinää. Muistaakseni Helmitalon maalari käytti maalina Novaplastia, me otimme tähän seinään himmeän Jokerin. Seinä on nyt maalattu vasta kertaalleen ja ainakin päivänvalossa seinien sävyissä ei huomaa mitään eroa. Lopputuloksen näkee sitten, kun seinä on maalattu toiseen kertaan ja porrasaukon kattoon on saatu valaisin.

Mutta torstaina on luvassa kuvia ja asiaa meidän portaista! Kävijälaskurikin on raksuttanut rikki 70 tuhannen kävijän rajan, joten kiitos kovasti kaikille innokkaille lukijoille! Jättäkää rohkeasti kommenttia käynnistänne tai laittakaa rastia ruutuun.

-Sanna-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti