11. lokakuuta 2011

Niskasta kiinni

Olemme olleet niin keskittyneitä tähän valun kuivumiseen ja talopaketin odottamiseen, että olemme unohtaneet omat velvollisuutemme tässä raksaamisessa. Kiirettä luo myös ajan puute. Hyvä ystäväni on menossa naimisiin ja lauantaina vietämme hänen polttareitaan. Toisena kaasona minulla on ollut niiden kanssa ihan sopivasti puuhaa.

Tänään ryhdistäydyimme ja kävimme tekemässä hankintoja. Rautanetistä löytyi hieno 30x60 laatta, josta saimme mukaamme näytekappaleen. Lauantaina, kun minä olen polttareissa, mies saa käydä näytelaatan kanssa PM-kalusteella sovittamassa sitä laminaattitason väreihin. Taidan pyytää äitiäni hänen mukaansa. En voi sanoa sataprosenttisesti luottavani tuon meidän isännän makuun... Sori.

K-Raudasta etsimme harmaata Sanna-seinälaattaa (hi hi..), mutta siitä oli joku asiakas ottanut näytekappaleet mukaansa. Haaveeni Cellon kuvaston sinisestä mosaiikista pesuhuoneeseen romuttuivat, kun mosaiikki paljastui luonnossa liian vihertäväksi. Mosaiikki on siis yhä haussa, samoin vessan harmaat seinälaatat. Kävimme myös Kodin Terrassa. Löysimme mieluisan kalustekokonaisuuden alakerran vessaan. Sitä ei tosin ollut nyt juuri saatavilla, mutta teimme varauksen ja saamme kalusteet toivottavasti marraskuussa.

Kotiin palasimme tontin kautta. Veimme sinne muutama viikko takaperin muutamia lankkuja kattotuoleja varten. Täällä rannikolla on vaan satanut joka hemmetin päivä, niin sinne savimössöönhän ne oli uponnut. Naapuriraksalle ajoi sopivasti auto, joten kävin kyselemässä, olisiko sieltä antaa meille muutama lava. Ei ollut lavoja, mutta jätelankkuja saatiin viedä. Kyhättiin niistä hieno (?) paikka kattotuoleille. Kiitos naapuri!

Itse olen tehnyt selvitystyötä kylpyammeiden suhteen. Olen pohtinut ammeen kokoa ja hintaa. Iso maksaa enemmän kuin pieni, yllätys yllätys. Onneksi en tarvitse kovin suurta ammetta, nykyinen ammeeni on kokoa 1400x400x400. Uusi voisi olla vähän isompi, jos tuo isäntäkin vaikka haluaisi joku päivä lillutella.

-Sanna-

3 kommenttia:

 1. Hyvä laittaa äiti mukaan, jos äidillä on sama maku sinun kanssa:) Pitää muuten kommentoida teidän pohjaa hieman. On hienoa nähdä,että olette tehneet isot makuuhuoneet. Pienin näyttää olevan teillä 13m2. Me asuimme rivarissa ja syy omakotitalolle oli juuri makuuhuoneiden pienuus. Meillä on 2 lasta ja heidän makkarit oli vain 8m2! ja meidän 9,3m2. Poika tuo pian varmaan tyttökaverin ja sänky levenee(kauhea ajatus, mutta totta) eli 120cm sänky+koulupöytä+tv+joku tuoli= ei mahdu m2 huoneeseen! Meillä tulee taloon huoneet nyt tuota 13-14m2. Minä olisi tehnyt isommat, mutta mies topputteli:)

  VastaaPoista
 2. Naapurikadulta löytynee vielä lavoja, jos niitä tarvitsette. :-)

  Kannattaa huolehtia siitä, että olette silloin paikalla, kun kattotuolit tulevat. Kuskit survaisevat ne tasan tarkkaan siihen, mihin katsovat sillä hetkellä hyväksi, jos ette ole paikalla.

  VastaaPoista
 3. Kirsi: Ei, minulla ja äidilläni ei ole samanlainen maku :D Pidämmekin hyvinkin erilaisista asioista. Haluan vain jonkun mukaan varmistamaan, että se välitilan laatta on joko täsmälleen samaa sävyä kuin taso, tai sitten niiden välillä on juuri sopivasti kontrastia. Eikös se niin mene, että miehille on olemassa kahdeksan erilaista väriä, kun taas naiset tunnistavat 257 eri väriä ;)

  Ja mitä huoneiden kokoon tulee, niin se oli yksi kriteeri, miksi päädyimme Helmitaloon. Vaihtoehtoina olisivat olleet DesignTalon Piippola 150 tai Kastellin CityEconomy 100. Mutta mieluummin muutama iso huone, kuin monta pientä. Ja vaikka Helmitalojen pesuhuone ei ole suuren suuri, on se isompi kuin edellä mainituissa. Piippolassa tai CityEconomyssä ei voisi haaveillakaan kylpyammeesta.

  Johanna: Peukut pystyyn ja sormet ristiin, että jommalla kummalla olisi vapaapäivä, kun kattotuolit saapuvat :)

  VastaaPoista