1. maaliskuuta 2012

Ja ei kun pakkaamaan!

Halleluja! Se on nyt valmis! Siis Helmitalojen osalta. Nyt päästään pakkaamaan ja muuttamaan!

Liesituulettimen paikan siirtymisestä tullut reikä keittiön katossa oli paikattu todella siististi. Sähkömies oli ollut eilen tekemässä omat työnsä loppuun. Tänään aamupäivällä saatiin kaihtimet! Laatoittajat olivat talolla tiistaina ja laatoittivat välitilan ja takan edustan.

Tässä muutamia kuvia.

Kaihtimet näyttävät tosi hyviltä, eikä meidän tarvitse elää akvaariossa. Kannatti asennuttaa ne paikoilleen jo ennen muuttoa. Sisäseinien turkoosi painajainen taittuu nyt enemmän toivottuun taivaansiniseen sävyyn, kun ikkunamuovit ovat poissa, ja tilassa on nyt valkoisia kalusteita ja valkoiset listat.
 Keittiön välitilamme oli laatoittajan painajainen: 30x60 lattialaattaa, 1/3 jaolla. Liesituuletin on 70 cm korkeudella työtasosta.
Toinen puoli oli helpompi laatoittaa, koska siellä ei ole pistorasioita, mikä taas ärsyttää meitä (minua).
Välitilan laattoja jäi yli, joten viimeisteltiin niillä takan edusta.

Mun amme! <3 Ammeella on kokoa 150cm x 70cm. Pesuhuoneessa on neliöitä yhteensä 4,5 ja vähän pelättiin, että amme tekisi tilasta ahtaan.
Pelko oli turha, sillä ammeen päähän jää noin 80 cm suihkuttelutilaa, ja pesuhuoneessa mahtuu hyvin hyörimään kaksi ihmistä.


Nyt keskitämme ja käytämme kaiken energiamme ja aikamme muuttoon. Appiukko on lupautunut tulla lauantaina auttamaan painavimpien huonekalujen siirrossa. Onneksi on tuo oma pakettiauto! Ei tarvitse juosta  aikaa vastaan, voi ajella ja pakkailla ihan rauhassa. Vietiin tänään pihalta taas kaatopaikalle puu- ja pahvijätettä täysi tavaratilallinen.

Lisään tähän blogiin uuden sivun nimeltä Kuvia meiltä. Sieltä voitte sitten käydä kurkkimassa, miltä meillä näyttää. Pesuhuoneesta kun ei puutu enää mitään, niin laitanpa siitä ensimmäisen kuvan. Ja tänään on historiallinen hetki: Sami saa tehdä ensimmäisen blogipäivityksensä! Aiheena on härveli nimeltä poistoilmalämpöpumppu ja sen asetukset :)

-Sanna-

6 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon :) Hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
 2. Onnea ja muuttointoa! Ihanan raikas keittiön ilme.
  Löysin blogine kun etsin aikatauluja lattian kuivumisesta. Teillä valettiin lattia tasan kuukautta meitä ennen.... Joten jos pääsiäiseksi pääsisi!

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea! Siitä se sitten se oma työ alkaa kun Helmitlao lähtee :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille! Tätä muuttoa on mielenkiintoista tehdä, kun koko ajan meinaa puskea päälle jonkinlaista vatsaflunssaa :/

  Saadaan onneksi levätä hetki, kunnes kevät todella koittaa ja päästään tekemään pihaa. Sitä pihaa ei tosin ole budjetoitu mihinkään... Jos nyt vähän saisi tontin näkyvälle kulmalle nurmikkoa ja pensasaidan alkua. Kesäkuussa Sami alkaa sitten uurtamaan yläkerran kanssa.

  VastaaPoista
 5. Amme on ihana! Saako tiedustella mistä olet sen hankkinut?

  VastaaPoista
 6. Hei Jenni ja anteeksi, että vastaaaminen kesti...

  Marssin vain paikalliseen lvi-liikkeeseen ja kysyin, että minkä valmistajien ammeita myyvät. Sitten valitsin kuvastosta sopivan kokoisen ammeen ja pyysin tarjouksen mukaan lukien poistoputken, hanan ja käsisuihkun.

  Amme on siis Svedbergsin kuvastosta valittu...

  t: Sanna

  VastaaPoista