4. huhtikuuta 2012

Toivoton takapiha?

Olen jossain määrin onnellinen tästä takatalvesta. Lumien sulaessa pois meidän piha oli todella surkea näky. Rumaa ruskeaa kuraa ja savea paljastui joka puolelta. Nyt se kaikki ruma uhkaa tulla taas esiin, kun viime viikonloppuna satanut lumi sulaa.



Tämä asuinalue sijaitsee pienellä harjulla. Meidän takapihamme on juuri tuon harjun päällä, ja se on pitkältä matkalta tasainen. Etupiha viettää hienosti alaspäin ja vedet valuvat ojaan, mutta talon takana vesi seisoo. Ainoat alueet missä kengät eivät likastu, ovat etupihan ajotie ja talon vierustat, joilla on soraa. Pyydettiin ammattilainen katsomaan tätä meidän pihaa, että voiko siinä ikinä koskaan milloinkaan saada nurmikkoa kasvamaan.

Ammattilaisen diagnoosi oli lohduttava: kyllä tästä pihan saa. Pari ojaa pitää kaivaa, jotka johdattavat vedet pois. Savea kuoritaan kerros pois ja tilalle laitetaan multaa. Nyt pitäisi osata laskea, kuinka paljon sitä multaa sitten oikein menee. Paljon, se on selvä. Löysin sattumalta netistä laskurin, jolla pystyi laskemaan mullan menekin:

http://www.maa-aines.com/fi/etusivu

Haluan pihalle ainakin yhden kukkapenkin, ja seuraava oma projektini onkin etsiä siihen sopivia kukkia.


-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti