29. marraskuuta 2012

Paranneltu yläkerran sähkösuunnitelma

Ei ole häpeä olla hidas... Vähän taas kesti hoitaa tämäkin asia päätökseensä, mutta kai se on parempi tehdä hitaasti ja harkiten kuin hosuten ja hutiloiden...


Eli suuria muutoksia verrattuna aikaisempaan suunnitelmaan ei tullut. Kuvassa punaiset nuolet edustavat edelleen pistorasian paikkoja ja siniset nuolet valokatkaisimia. Makuuhuoneen valokatkaisimen paikka saattaa tosin vielä muuttua riippuen siitä mihin suuntaan haluamme oven kääntyvän, makuuhuoneeseen vai olohuoneeseen. Vihreät nuolet ovat antennipistokkeita.

Mustat laatikot kuvaavat led-tai halogeenivalaisimia, joilla toteutetaan huonetilojen epäsuora valaistus. Tässä vanha esimerkkikuva, mutta meillä tuo levy tulisi olemaan huomattavasti kapeampi, jos valaituksen vaan voi toteuttaa tällä tavalla:


Vessan kattoon tulee perinteinen valaisinpaikka. Peilikaapin ylle tulee joko loisteputkivalaisin tai halogeenilippa, riippuen tietysti siitä millaisen kalusteryhmän löydämme. Melko suurella todennäköisyydellä vessan ovi siirtyy oikealle, jolloin kalusteille jaa paremmin tilaa. Oikeanpuoleinen seinä rakennetaan myös sen verran pidemmälle, että pytyn saa suoraan. Ajatus tuosta pytyn vinosti sijoittamisesta ei oikein nappaa.


-Sanna-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti