19. marraskuuta 2012

Talvi saa tulla!

Nämä kurakelit saavat mun puolesta loppua tähän ja pakkassäät voivat alkaa vaikka heti huomenna. Saimme pihan talvikuntoon jo muutama viikko sitten. Kerättiin kaikenlaisia raksajämiä samaan kasaan ja puutarhavälineitä vajaan. Takapihan kalusteet siirrettiin talvivarastoon. Joko minulla on valikoiva näkö tai sitten ympäristössä kasvaa todella vähän lehtipuita, koska mielestäni piha ei missään vaiheessa ole näyttänyt siltä, että sitä pitäisi haravoida.

Eilen pengoin laatikoiden kätköistä esiin tuikkukippoja, lasimaljoja, tuikkuja ja kynttilöitä. Pidän todella paljon kynttilöiden polttamisesta, mutta iso kohelo koira tuo tähänkin hupiin omat haasteensa. Meillä ei voi enää polttaa kynttilöitä alle metrin korkeudella, ja siltikin laitan kynttilät mieluummin hurrikaanin sisään tai poltan tuikkuja kunnollisissa kipoissa, ettei karvakamu huitaise hännällään tai tunge kuonoaan liian lähelle liekkiä.

Kokosin takan päälle "kollaasin" tuikkukipoista. Kaksi kippoa on Muurlalta. En muista sarjan nimeä, mutta toisessa lasissa on kuvattuna Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli, ja toisessa Helen Schjerfbeckin Toipilas. Kummeiltani lahjaksi saatu kello sai löysi hyvän paikan takan tuntumasta. Kello on hyvä lahjaidea: se on perinteinen tarve-esine, ja tämä yksilö kaiken lisäksi sopii täydellisesti alakertamme sisustukseen. Kiitos lahjan antajille!



Kätköissäni on jo parui vuotta kulkenut ripustettava, sydämen muotoinen tuikkuteline. Enstisen asuntomme värejä mukaileva ruskea sydän sai paikan keittiöstä. Nyt ostin kaksi samankaltaista sydäntä, mutta valkoisena. Niille löytyi paikat olohuoneesta. Juu, verhontangot puuttuu vielä...




Teimme tänään myös pienen hankinnan, joka tuo vähän luksusta arkeen ja helpotusta kiireisiin aamuihin: ostimme Cupsolo-kahvikoneen! Pientä ääntä se pitää juomia valmistaessaan, mutta nopeammin sillä saa itselleen kupillisen (tosin melko pienen sellaisen) kahvia tai kaakaota kuin keittimella tai mikrossa. Koneen mukana sai 6 paketillista Presidentti tummapaahto-kapseleita. Lisäksi täytyy kehua Länsi-Porin Gigantin asiakaspalvelua. Saimme vielä 6 ylimääräistä pakettia erilaisia kapseleita. Suosikiksemme nousi ehdottomasti Tazza-kaakao..


Viikonloppuna vierailtiin taas mummolassa ja sieltä sain kotiin tuomisiksi villasukkia ja tumppuja. Eli tule vain talvi, minä ainakin olen valmis! :)

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti