20. heinäkuuta 2011

Maanrakennustyöt vol. 3

Tontilla homma etenee. Kävimme tänään taas paikan päällä pällistelemässä. Soratäytöt olivat loppusuoralla, putkipino ja stroksipinkat olivat pienentyneet. Oletan niiden päätyneen kaiken sen soran alle.

Soraa meni oletettua enemmän, johtuen ilmeisesti (en ole 100% varma) talon korkeusasemasta. Normaalisti Sulohelmen pohjiin menisi puolitoista kasetillista soraa, nyt meni kolme. Tästä on siis odotettavissa jonkinlainen lisälasku. Kantoja oli viety yksi kontillinen pois. Jos loput saisi vietyä pois sitten kun tehdään täytöt.

Lataan ensi viikolla lisää kuvia (ja mahdollisesti myös tekstiä).

4 kommenttia:

 1. Melkein kateellisena luen tuosta soramäärästä... Meille tuli juuri eilen lasku murskeesta ja sepeleistä viime viikolta. Yhteensä 8 kasetillista.. :D Ja toissapäivänä tuli pari, tänään taitaa mennä pari ja ja ja...

  Toisaalta, meillä on rinnetontti ja halutaan saada varmasti kantava maa talon anturan alle, joten maa-ainesta vaihdetaan. Onneksi alkuviikon räjäytyksistä tuli louhetta jonka voi käyttää tienpohjan tekoon. Eipä tarvii sitä ostaa. :)

  Ihanaa viikonloppua teille, hienoa lukea edistymisestä!

  VastaaPoista
 2. No ei tämä meilläkään enää niin sujuvasti mene. Pientä takapakkia ja lisäkuluja, mutta ei toivottavasti maailmanloppua. Talon alta kaivettu maa osoittautui ns. paskamaaksi, eli se on niin pehmeää höttöä, että sitä ei voi hyödyntää täyttöihin. Jostain pitää siis saada lisää täyttömaata. Vanhan maan poisvienti, uusi maa-aines ja sen kuljetus syö budjetista. Mutta eiköhän tämä tästä. Todellisen tilanteen näkee, kun saadaan kanto- ja kökkömaakasat pois.

  VastaaPoista
 3. Älkää ihmeessä hätäilkö maan poisviennin kanssa. Kun sisäpuoliset täytöt on tehty, kannattaa kaikki käyttökelpoiset maat käyttää hyväksi, kun tontin muoto palautetaan ennalleen mylläkän jälkeen. Sekin maksaa pitkän pennin, kun kuskautatte täyttömaata tontille. Se täyttömaakaan ei välttämättä ole laadulla pilattua savisella rannikolla. Jäitä hattuun!

  VastaaPoista
 4. No ei sitä vielä olla pois raijjaamassakaan :D Että jäitä hattuun vaan ;) Mutta se maa on niin pehmeää ja huonoa, ettei sitä kannata sinne tontille jättää. Se on jo muutamasta suusta kuultu :)

  VastaaPoista