30. heinäkuuta 2011

Pieniä juttuja

Näitä pieniä ilouutisia ja jännityksen aiheita on niin paljon, että täytyy ihan numeroida ne:

1. Helmitalon poppoo on palannut kesälomilta. Jee! Sieltä tuli torstaiaamuna puhelinsoitto ja soittelin itse sinne suuntaan perjantaina. Syyt kohdissa 2. ja 3. Ihanaa, kun rakennuttajan ei tarvitse olla enää yhtä kysymysmerkkiä. Helmitalojen Minna on paras! Minna tietää kaikesta kaiken.

2. Saimme LVI-suunnittelijalta uusia piirrustuksia. Miestä huoletti niin paljon, kun edellisistä kuvista puuttui merkinnät ja maininnat Nilan EC poistoilmalämpöpumpusta. LVI-suunnittelija oli siis ystävällisesti tehnyt parit kuvat uusiksi, mutta niihin oli merkitty Nilan EC9! Tuota ECysiä käytetään siis vesikiertoisen lattialämmityksen yhteydessä, ja meille se lattialämmitys tulee sähkökaapeleilla. Se on siis selvä moka, mutta tuskin vakava. Jos siitä joku russuttaa, niin kunta. Maanantaina luuri käteen ja asioita selvittämään...

3. Kävin torstaina PM-kalusteella kyselemässä vanhaan keittiösuunnitelmaan muutoksia ja niiden kustannuksia. Sieltä siis odotellaan uusia kuvia ja laskelmia erittäin jännittyneinä. Jos joku tätä tietoa kaipaa, niin Helmitaloilla kaikkien kiintokalusteiden poisjättämisestä saa 4500 euron ja niiden asennuksesta 500 euron hyvityksen.

4. Soittelinpa vielä ohimennen TakkaCenterille. Meillä kun on se takkanurkka, joka on siis palomuuri, että miten lähelle muuria Alvari voidaan asentaa. Hienoa, että siellä on ymmärretty palkata joku vastaamaan ihmisten tyhmiin kysymyksiin! Alvarin ja palomuurin väliin jää siis parin sentin rako. Palomuuri kannattaa siis viimeistellä jotenkin. Olemme ajatelleet siihen laattaa ja se käy kuulemma vallan mainiosti. Kysyin vielä läpiviennin tekemisestä välikattoon. Sen hoitavat TakkaCenterin asentajat, jos vaan on puurakenteinen talo -kuten meillä! Kivi putosi sydämeltä. Ei siis tarvii stressata siitä :)

Jos sitä menisi taas huomenna tontille leikkimään kivillä. Jee! :D

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti