5. huhtikuuta 2012

Keittiön epäsuora valaistus

Sähköasentaja kävi tänään viimeistelemässä meidän keittiön. Yläkaappien päältä puuttuivat epäsuoraa valoa tuovat loisteputkivalaisimet.

Pakko sanoa, että hyvältä näyttää. Lopputulos on sellainen kuin pitääkin. Valaisimet hankittiin, jotta ikkunan edessäkin näkisi työkennellä ilman, että mistään tulee häiritseviä varjoja. Jos nyt oikein muistan, niin noiden värilämpötila on 4000 K. Just sopivan valkoinen, ei kellerrä, eikä ole liian kliininen.

Ulkona on pimeä ja huushollin kaikki muut valot on sammutettu, eli vain nuo loisteputket ovat päällä. En säätänyt himmennintä edes kaikkein kirkkaimmalle ja silti yleisvalo on todella hyvä. Kameran salama saattaa vähän sotkea vaikutelmaa, mutta ei pahasti.








We love it! :)

-Sanna-

7 kommenttia:

  1. Minä kans haaveilen tuosta keittiön (ja olohuoneen,eteisen..) epäsuorasta valaistuksesta. Mietin vain vielä, tuleeko niitä pestyä ja imuroitua sitten? Vastaus on selvä, ensimmäiset kuukaudet joo...:) Epäsuora valo on kyllä tosi kaunista. Meillä on nyt täällä motivaatiokodissa yksi epäsuoran valon testilamppu ja minä tykkään. Mies ei, kuulemma ei anna valoa riittävästi. Totta, eikä yhdellä pikku loisteputkella toki koko huonetta voikkaan valaista. Tarvitaan muutama lisää:)
    Te näytätte selvästi kotiutuvan uuteen kotiin, varmasti ihanaa!

    VastaaPoista
  2. Olipa mielenkiintoinen valaistusratkaisu :)Meillä isäntä haluaisi laittaa keittiön kaappien päälle led-valonauhaa, mutta minä en ole vielä oikein lämmennyt asialle, kun en tiedä, millaiselta se valo tulee näyttämään. Mukava kuulla muistakin ratkaisuista... en nimittäin ymmärrä näistä valaistusasioista yhtään mitään:))

    VastaaPoista
  3. On meillekin tässä naljailtu tuosta kaappien päällä olevasta tyhjästä tilasta, että miksi jättää sinne sellainen kolo, kun sitten joutuu aina pyyhkimään pölyjä. Paras nimitys sille mitä olen kuullut, on villakoirakenneli :D

    Nyt ei jaksa harmittaa ylimääräinen siivous, lopputulos on niin hieno!

    Meille menee LED-valonauhaa yläkaappien alla työskentelyvalona, eikä vaihdettaisi sitä kyllä mihinkään! Nauha valaisee todella hyvin. Käsittääkseni LED-valoissakin on näitä värilämpötilaeroja. Meillä nuo leditkin tuntuvat antavan valkoista valoa.

    Meillä noita loisteputkia on siis kolme. Jos niitä olisi tullut vain kaksi toiselle sivulle, niin valon määrä tuskin olisi riittävä.

    Netti on hyvä lähde ja sähköasentajan kanssa kannattaa varata aikaa näiden pohtimiseen. Maksaa tietysti vähän ylimääräistä kuin perinteiset ratkaisut. Muistaakseni se oli sisustusguru Marko Paananen, joka sanoi, että suomalaisten "helmasynti" sisustuksessa on keittiön liian vähäinen valaistus.

    VastaaPoista
  4. Eeva: meillä on keittiön kaappien päällä led-valonauhaa ja se näyttää tosi hyvälle. Suosittelen. on helppoa (sähkömiehelle) laittaa ja nättiä!

    VastaaPoista
  5. Ylipäänsä valaistus on asia jota ei painoteta sisutamisessa. Tietysti minä katson nyt asiaa päivänvalo hurahduksen vuoksi toisestakin näkövinkkelistä. Tämän hurahduksen myötä olen huomannut,että meillä on ollut kodissa aina liian vähän valoa, siis ihan "watteinakin". (ja okei nyt keltainen valo tuntuu jopa oudolle, kun on tottunut päivänvalon valkoisuuteen)
    Eilen olin polttareissa hotellissa jossa oli hyvin "dramaattisen tumma" sistustu. Valaistus oli todella huono. En tahtonut nähdä mitään! En pystyisi pitkään tuollaisessa luolassa elelemään:)
    Pytinkimessuilla se Adluxin myyjä vakuutti,ettei lamppu sytytä pölyä palamaan!:))) eli ei tarvi imuroida joka viikko. Ja harva tänäpäivänä enää rakentaa niitä kattoon asti yltäviä kaapistoja. Se on mun mielestä jo vähän "vanhanaikaista".

    VastaaPoista
  6. Meillä on eteisen katossa plafondi, jossa on perinteiset hehkulamput. Valo on todella keltaista verrattuna keittiön ledeihin ja loisteputkiin, sekä olohuoneen kattovalaisimessa olevaan Ikean energiansäästölamppuun. Seinien sininen väri näyttää aikas kamalalta kellertävässä valossa. Täytyy joku päivä vaihtaa sinne paremmat lamput :)

    VastaaPoista
  7. Meillä on täällä motivaatiokämpässä kauniisti rinnakkain 2700K ja 5500K, pieni on sävyero:) Makkareissa on 2700K ja olohuone-keittiö-eteinen on jo vaihdettu päivänvaloon. Loput pikuhiljaa. Meillä on suunnitelma,että kaikki lamput mitä ostetaan tulee sitten myös taloon käyttöön. Keittiöön haluan kans led- nauhaa, se on tyylikästä.

    VastaaPoista