20. toukokuuta 2012

Näköyhteys naapuriin saatu

Helatorstaina kaivinkone teki ahkerasti töitä meidän pihalla ja sai raivattua pois maanrakennustöiden jäljiltä jääneet korkeat kunttakasat. Vielä tuota samaa aluetta pitäisi vähän siistiä. Naapuriin -ja siitä seuraavaankin pihaan- on nyt esteetön näkymä, joten yritämme katkaista sen pihavajalla ja joskus tulevaisuudessa kasvihuoneella. Samalle tontin laidalle rakennetaan sitten joskus vielä autokatos.











Lopun pihan osalta pitäisi vielä kaivaa pois kerros savea, jotta multa ei valuisi kuivuneen saven päältä ojaan ensimmäisten rakkasateiden aikana. Niin, ja takapihaa pitää vielä kaivamalla "kallistaa", jotta sadevedet eivät seisoisi, vaan todellakin valuisivat ojiin. Saven seassa on myös kiviä ja kuivuneita juurakoita, niin nekin olisi hyvä saada sieltä pois. . Sitten vielä mullan ja sepelin levitykset päälle. Tontin nurkassa on myös läjä isoja kiviä, jotka ajattelin ensin heivata pois, mutta tulin toisiin aatoksiin. Ne saa jäädä tontin nurkkaan, mutta niitä asetellaan vähän paremmin.












Olen niin malttamaton tuon pihan suhteen, kun koiraparalla ainoa pehmeä ruohikkoinen alusta on ojan ja tien vieressä. Se niin mielellään makoilisi nurmella, mutta kun tuo tien vierusta ei ole kovin turvallinen paikka. Sitten kun multa on levitetty ja ruohon siemenet kylvetty, tuo hurtta tietenkin kantaa sitä multaa tassuissaan ja turkissaan sisälle. Tai sitten se herkuttelee märällä mullalla. No, sekin on vain kestettävä.

Kerrottakoon näin loppukevennyksenä, että kävin pikaisesti ulkona räpsimässä nämä kuvat ja jalassa minulla oli crocsit. Jos olisin ajatellut kahdesti ja laittanut kumisaappaat, olisi vahinko ollut huomattavasti pienempi, kun upposin pehmeään mutaan jota tuolla tontin perällä riittää. Ei muuta kuin crocsit, sukat ja housut pesuun. Eli kyllä minä haluan tuon pihan kuntoon muutenkin kuin vain koiran takia...

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti