4. toukokuuta 2012

Ilmoituksia ja lupahakemuksia

Sami soitti pikaisesti maanrakennusurakoitsijalle ja kyseli, että pitääkö tällä kuinka kovaa kiirettä. No kiirettä pitää totta kai, mutta ensi viikolla voisivat ehtiä hoitamaan meidän pihan kuntoon.

Tämän hyvän uutisen siivittämänä hyppäsin fillarin selkään ja polkaisin kunnan tekniseen toimistoon viemään toimenpideilmoituksen pihavajasta. Vaja tulee todennäköisesti olemaan Luoman Oy:n Lillevilla 59. Maalataan se sitten talon kanssa samoihin sävyihin.

Minulla oli matkassa myös toimenpidelupahakemus aitaan. Rakennustarkastaja kaipasi kuitenkin vielä liitteeksi kuvaa ja poikkileikkausta aidan rakenteesta sekä asemapiirroksen kopiota, johon aidan sijainti on merkitty. Valokuva vastaanvanlaisesta aidasta ei kuulemma käy. Täytyy nyt viikonlopun aikana piirtää kuvat paperille.

Aidastahan tulee siis 120 cm korkea, koska tuon meidän "pienen" vuffen on tarkoitus pysyä aidan sisäpuolella. Lisäksi aidan täytyy myös pitää luvattomat rapsuttelijat ja muut ei-toivotut vieraat loitolla koirasta. Materiaaleina olisi tarkoitus käyttää kestopuuta ja vihreää verkkoaitaa. Puusta tehdään aidan päälle vielä L:n muotoinen "kansi", eli yksi lauta tukee sivulta kestopuutolpat toisiinsa ja kansilauta vielä tukevoittaa koko komeuden. Näin aidan ei pitäisi taipua, jos hurtta joskus keksii nousta sitä vasten.

Joo, ja sitten pitäisi vielä suunnitella tarkemmin niitä terasseja, pohtia ulkomaalausta, aloittaa yläkerran teko... Ei tässä tekeminen kesken lopu, kun nyt vaan päästäisiin alkuun!

-Sanna-

P.S. En ole sekuntiakaan katunut sitä, että otimme alakerran lattiaan muovimaton. Meidän koira tykkää kovasti nukkua pää, tai ainakin toinen korva vesikipossa, ja herättyään se levittää pisaroita pitkin kämppää. Sillä on myös todella huonot pöytätavat. Vettä ja ruuan roiskeita on välillä pitkin keittiötä, kun toinen syö hosumalla. Kura tietysti näkyy tuossa vaaleassa sävyssä liiankin hyvin, mutta koska pennulle sattuu vielä pissavahinkoja, tulee lattia usein pestyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti