30. heinäkuuta 2012

Perunapelto? Ei, vaan nurmikko!

Olimme tuossa jonkin aikaa muilla mailla vierahilla. Sillä aikaa taivaalta tuli sopivassa suhteessa vettä ja auringon paistetta. Ennen reissuamme nurmikkomme oli yhtä kuin muutaman millin mittaisia haivenia siellä täällä. Nyt parin viikon jälkeen nurmikko muistuttaa enemmänkin perunapeltoa:Urakoitsija aikoinaan sanoi, että tuomansa ja levittämänsä multa on hyvälaatuista tavaraa, eikä sitä tarvitse heti alkaa lannoittaa. Asia ilmeisesti oli näin, ainakin multa silloin levitysvaiheessa haiskahti hieman sian paskalle. Valitettavasti mullan seassa on ollut myös rikkaruohojen siemeniä. Rikkaruohoista pisimmät ovat jo 15-20 cm korkeita.

Eihän siinä muu auttanut kuin lähteä ruohonleikkuriostoksille...

Valitsin leikkuriksi Stiga -multiclip 50 euro H:n eli normaali työnnettävän Stigan Hondan 135 GCV moottorilla varustettuna. Vaatimus oli saada Hondan koneinen ruohonleikkuri kun Briggs  & Strattonin koneet ovat tunnetusti "ei niin vähämeluisia". Eli Hondan koneen pitäisi olla puolet hiljaisempi kuin B&S:nin
( 91dB vs 94dB)! Lisäksi leikkuria mainostettiin Tuusulan pienkoneen sivuilla "kevyt käynnisteiseksi ja naisille soveltuvaksi malliksi".-Sanna ja Sami-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti