9. kesäkuuta 2012

Sinistä vai sinistä?

Entten tentten teelikamentten... Kahdesta hyvästä on paha valita se parempi. Me täällä pähkäillään ulkomaalin sävyn kanssa. Sinistä laitetaan (yllättyikö joku?) mutta laitetaanko keskisinistä vai tummansinistä lähempänä oleva sävy?

Rakennusvalvonta ei ole asettanut mitään ohjeistusta talojen seinien ja kattojen väreistä, eli jokainen rakentaja on saanut mennä omien mieltymystensä mukaan. Tässä meidän tiellä on valkoisia, harmaita ja sinertäviä taloja, mutta yhdestä talosta on ilmeisesti tulossa punainen.

Eniten silmää miellyttävät Pinotexiltä löytyvät sävyt, Tuomenmarja ja Blue Mood. Tuomenmarja on peittävä sävy ja Blue Mood on ulkoväri, mutta nykyäänhän maaleja voidaan sävyttää mihin pohjaan vain.

Tuomenmarja on ainakin rautakauppojen mallikappaleiden mukaan lähes violetti, ainakin kirkkaassa valossa. Itseäni ainakin mietityttää, että miltä kyseinen maali näyttäisi pimeinä talvi-iltoina. En halua talomme olevan mustanpuhuva. Blue Mood taasen on lähempänä keskisinistä, eli se ei välttämättä taittaisi kirkkaina kesäpäivinä violettiin, vaan näyttäisi siniseltä kesällä ja talvella.

Jos päädymme Tuomenmarjaan, maalaisimme talon valkoiset osat Norsunluu-nimisellä sävyllä, joka ei ole aivan puhdas valkoinen, vaan lähempänä luonnonvalkoista. Blue Moodin kanssa laittaisimme kirkkaampaa valkoista.


Tuomenmarja + Norsunluu---------------------Blue Mood + KideJa haluan muistuttaa, että nämä valmistajien nettisivuilta löytyvät värimallit on saatu aikaan sähköisesti.  Ne eivät korvaa aitoja värimalleja, sillä värin kokemiseen vaikuttavat mm. materiaalin pinta, kiilto ja valaistus (lainattu Tikkurilan nettisivuilta).
-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti