13. helmikuuta 2012

Muuttotarkastus 5.3.

Varasin siinä jo meille muuttotarkastuksen! En mä hätäinen ole, tai mitään... Talolla hommat on kuitenkin sen verran hyvällä mallilla ja aikaa viimeisille töille on vielä kolme viikkoa. Eli ihan optimistinen on tuo viides maaliskuuta.

Meidän vastaava työnjohtajamme on ollut koko helmikuun lomalla Thaimaan helteissä (kelpais mullekin...), ja hän palaa reissultaan vasta maaliskuun alussa. Tästä syystä muuttotarkastusta ei voida edes pitää helmikuun puolella.

Rakennustarkastaja vielä muistutti, että takan etäisyys palavista materiaaleista pitää olla kunnossa. Eiköhän ne ole ok, ja paha niitä olisi tässä vaiheessa alkaa enää säätämäänkään. Palovaroitinten on oltava toiminnassa. Lisäksi hän mainitsi sähkömittauspöytäkirjan (mikä se on??), ja että portaiden pitää olla kunnossa. No sisällä talossa niitä ei vielä ole, mutta nuo ulko-ovien edustat onkin jo ihan eri juttu!

Meillä kun on lähes jokaiselta ovelta maahan pudotusta puolen metrin molemmin puolin. Jopa etuoven kuistille noustaessa minun pitää ottaa pilareista tukea, jotta jaksan nostaa itseni ylös. Pitääkö nuo ovet teljetä putoamisvaaran vuoksi, vai riittääkö jos rakentaa raksalavoista niiden alle pienet portaat? Vai onko tässä pakko ostaa puutavaraa ja alkaa nikkaroimaan rappusia? Vai voiko rakennustarkastaja olla näin keskellä talvea armollinen, ja antaa muuttoluvan, jos lupaamme rakentaa portaat heti kun lumet sulavat? Oikeastihan meille tulee myöhemmin kesällä terassit kahdelle ovelle. Saamme ilmeisesti Helmitaloilta pienet portaat khh:n oven eteen ja kuistille, mutta talomme on aikas korkealla, eli ne eivät välttämättä täytä säädöksiä. Mutta jos se tarkastaja olisi silloin lepsulla tuulella...


-Sanna-

3 kommenttia:

 1. Tsemppiä viimeisille metreille ennen muuttoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos teille tulee oman projektinne aikana jotain kysyttävää, niin meiltä saa kysellä ihan huoletta :)

   Poista
 2. Melkein samoihin aikohin päästään muuttamaan. Me ehdittiin varata muuttotarkastus 1.3. mutta sitä piti siirtää listoittajan kiireiden vuoksi enkä muista uutta päivää, mutta kuulostaa tutulta tuo 5.3. :)

  VastaaPoista