24. helmikuuta 2012

Ongelmanratkaisua ja shoppailua

Tähän päivään mahtui taas ongelmien ratkomista, mutta vastapainoksi pääsin vihdosta viimein Ikeaan ostoksille.

Aamulla oli tarkoitus vain käväistä talolla katsomassa miten timpurilla ja putkimiehellä työt sujuvat. Kun sain ulko-oven auki, jo kuului vessasta: "Täällä olis pieni ongelma". No voi pas... Hana otti peiliin kiinni. Asentaja oli paketin kuvan mukaisesti asentanut peilin niin, että sen alareuna on kiinni altaassa. Puhelu Kodin Terraan, josta vessan kaapisto on ostettu, paljasti, että peilin ja altaan väliin suositellaan jätettäväksi noin 10-20 sentin rako. Miksi meille ei kerrottu tätä ostohetkellä? Toinen vaihtoehto olisi ollut hankkia jostain sopiva hana, mutta halvemmaksi tuli, kun timpuri nosti peiliä ylemmäksi.

Kävimme myös putkiliikkeessä. Amme saadaan vasta ensi viikolla, mutta haimme putkimiehelle hanan, juoksuputken, ynnä muut härvelit ja hurvelit. Vähän siinä soudettiin ja huovattiin ammeen hanan korkeuden kanssa. Päädyttiin 85 senttiin. Toivottavasti putkimies muistaa sen.

Sitten vaan kiireesti autoon ja paettiin äkkiä Raisioon. Onneksi raksalta ei kuitenkaan soiteltu enää perään. Minulla oli totta kai mukana Ikean lahjakorttini, ja olin netistä tulostanut valmiin ostoslistan, jotta shoppailu sujuisi mahdollisimman kivuttomasti. Ikeassa on valitettavasti niin paljon kaikkea kivaa ja hienoa, että hieman hairahduimme reitiltä ihastelemaan tv-tasoja, sohvapöytiä, työpöytiä, vaatekaappeja ja verhotankoja. Olimme varautuneet, että tästä tulisi yli 300 euron keikka, mutta selvisimmekin vähemmällä, vaikka emme pitäytyneetkään täysin ostoslistassa. Nämä me ostettiin, joitain useampikin kappale:

Kuvat Ikean sivuilta.

-Sanna-

2 kommenttia:

 1. Ikea on kyllä kiva paikka:) Katselin myös tuota maulakko ja tuo penkki voisi sopia sitten meidän khh huoneeseen.
  Harmillinen moka peilin kanssa, mutta aina ei voi onnistua, ei edes joka kerta:) Toivottavasti nosto ei jätä jälkiä ja asia siirtyy muistojen laatikkoon. Tosi paljon kaikki pikkujuttuja sitä voikin eteen tulla rakentamisessa. Eikä sekään aina auta,että ite hoitaa jotain. Olen sata% varma,että mä tilaan sitten väärän kokoiset ikkunat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keksin myymälässä, että tuollaisesta kapeasta tauluhyllystä saa hyvin penkin yläpuolelle oivan säilytyspaikan silmälaseille ja kelloille, joita ei luonnollisesti voi pitää märissä olosuhteissa. Tauluhyllyn alle tulee sitten nuo naulakot. Penkin päälle ei voinut ajatella tavallista hattuhyllyä, koska silloin pitkät ihmiset (yli 180cm) olisivat lyöneet päänsä siihen tullessaan khh:n ovesta sisään.

   Ei jäänyt peilistä jälkiä, tai ei ainakaan näkyviä jälkiä. Taitavat jäädä taakse piiloon. Kiitos lohduttavista ja rohkeisevista sanoista! Tässä alkaa olla pientä väsymystä ilmassa. Toivottavasti ongelmia ei enää tulisi. Pitäisi jaksaa muuttaakin :D

   Poista