15. helmikuuta 2012

Palapeli nimeltä keittiö

Asentaja oli tänään kasaamassa meidän kiintokalusteita. Ilmeisesti ainoa huone, jossa asennus on sujunut ilman ongelmia, on kodinhoitohuone. Makuuhuoneeseen oli toimitettu väärät ovet, mutta suurin sählinki oli tapahtunut keittiössä.

PM-Kaluste pyysi meitä kerran ottamaan tarkistusmitat keittiön ikkunaseinästä ja siitä seinästä, jolle tulee tiskikone, allaskaappi ja liesi. Mittamme olivat 399 ja 298. Eli ikkunaseinä oli sentin liian lyhyt, mutta siitä toisesta puuttuikin jo kahdeksan senttiä. PM-Kaluste on huomioinut nämä mittojen muutokset uusimmissa piirrustuksissaan, mutta silti liesituulettimen viereen pitää vaihtaa 30cm leveä kaappi nelikymppisen tilalle. Vetolaatikoston viereen tulevaa "listaa" pitää kaventaa, mutta sitten laatikoiden kahvat ottavat kiinni kulmakaapin kahvaan. Kiva kiva.

Vastakkaiselle seinälle, jolla sijaitsevat kylmälaitteet, oli ilmestynyt jostain 10 senttiä lisää kaapistoa. Asentaja oli ensin koonnut alakaapit ja laittanut tason päälle, niin taso oli kymmenen senttiä liian lyhyt. Lisäksi kylmälaitteille varatut paikat siirtyivät vasemmalle, joten kylmälaitteiden pistorasiat jäävät nyt yläkaapin taakse. Koska kaapit on nyt lyöty seinään kiinni, siistein ratkaisu lienee vain odottaa oikean mittaista työtasoa ja yläkaappia. Lisäksi yläkaappiin pitää porata reikä, jotta pistorasiaa voi käyttää.Olimme tietoisia siitä, että alkuperäisten suunnitelmiemme mukaan keittiön "kulmat" eivät kohtaa. Toinen kaappirivi on 10 cm lyhyempi ja se on ollut meille ok. Olisi jäänyt vähän lisää tilaa ruokapöydälle. Ilmeisesti joku on omin neuvoin oikaissut nämä kaappirivit samaan linjaan.

Jopa meidän virallisista pohjakuvista näkee, että kaappirivit eivät alunperin ole samassa tasossa.

-Sanna-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti