25. helmikuuta 2012

Väsyttää, mutta onneksi tämä on kohta ohi

Tänään piti taas vain piipahtaa talolla, mutta jäimmekin sinne neljäksi tunniksi ahkeroimaan. Pekka PM-Kalusteelta oli vaihtamassa makuuhuoneen kaapiston ovia ja asentamassa loppuja keittiön kaappeja. Iso kiitos Pekalle viimeistelytöistä! Kun Pekka sai työnsä tehtyä, niin me aloimme siivoamaan.

Pölyä ja purua oli niin maan perhanasti, että paras väline siivoamiseen oli perinteinen lattiaharja. Imuri vain pölläytti perästään kaiken pölyn ilmaan leijumaan. Siivosimme vanhat suojapahvit pois ja peitimme kulkuväylät ylijäänellä höyrynsulkumuovilla. Talolla pitäisi ensi viikolla käydä vielä putkimiehen, laatoittajien ja sähkömiehen, niin saatiin edes vähän lattiaa suojattua (mustilta kengänpohjilta).

Talolla täytyy totta kai tehdä vielä kunnon loppusiivous, mutta pelkkä pahvien ja pakkausmuovien poistaminen sekä lattian lakaisu sai sen näyttämään enemmän kodilta kuin rakennustyömaalta. Siellä voisi jopa asua. Helmikuun viimeinen on muutaman päivän päästä. Onneksi on karkausvuosi. Helmitalot sai näin yhden päivän lisää aikaa :)

Meitä alkaa jo pieni väsymys painaa. Sain kuitenkin lisää voimia Pienen perheen pieni koti -blogin Kirsiltä. Kirsi lohdutti, että kaikki tässä rakennuttamisessa eteen tulleet pienet vastoinkäymiset, kuten vaikkapa edellisessä postauksessa mainittu vessan peili, siirtyvät ajan kanssa muistojen laatikkoon. Kiitos, Kirsi! Yksi ongelma meidän täytyy kuitenkin vielä ratkaista. Liesituulettimelle tehty poistoputken paikka ei kohdista, vaan reikä jää muutaman sentin liikaa vasemmalle. Toivottavasti ilmastointiasentajalla on ässä hihassa, millä sen voi ratkaista.

-Sanna-

P.S.  Lisäänpä vielä muutaman kuvan.
Lattia näkyi viimeksi asentamisen jälkeen. Niin paljon oli rojua päällä :)

4 kommenttia:

 1. Shampanja pullo auki ja kylpyyn, lentoon vain, kohti korkeuksia! Ja Hirrveen paljon vaahtoa ja timantteja ja ja ... siis sitten siivouksen jälkeen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä on hirrrveen, hirrveen nätti koti. Niin on nätti, niin on nätti ja-ja-ja-ja... Olen tyytyväinen, oikein tyytyväinen ja onnellinen. Hurraa Leena! Hurraa oma koti! Ei muuta kuin raksahurmiossa Venäjälle Hodorkovskia vapauttamaan :D

   Poista
 2. :) Positiivinen ajattelu ennenkaikkea! Minä pakenen stressiä laittamalla pinkit lasit päähän ja kaikki on niiiin ihanaa :) Kyllä se tästä! Vuoden päästä voi kuvitella ehkä joskus rakennuttavansa joskus uudemmankin kerran ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se seuraava talo on sitten kolmikerroksinen, L-mallinen rinnetalo, jokaisella makuuhuoneella oma on-suite bathroom, sisällä allasosasto ja ulkona erillinen saunaosasto, kattoterassi, olohuone ja erillinen family room, kirjasto, kuntosali, 20 neliön keittiö... :D

   Poista