8. tammikuuta 2012

Ja nyt on sitten ikkunat jäässä...

Koska talossa on ollut sisällä paljon kosteutta (lue edellinen postaus), olemme pitäneet kolmea ikkunaa raollaan, jotta ilma vaihtuisi ja kosteus haihtuisi. Homma toimi kunnes tuli pakkaset. Ikkunat ovat nyt jäätyneet. Kuvat puhukoon puolestaan. Kiva kun lämpötilat sitten laskee ja tuo kaikki jää valuu vetenä sisälle...


Kodinhoitohuoneen ikkuna


Keittiön ikkuna
4 kommenttia:

 1. no kyllä teillä nyt vastustaa! Kunhan tuo vesi ei vain pääse seinän väliin valumaan. Fööni ja pyyhkeet kehiin? Tsemppiä edelleen!

  VastaaPoista
 2. http://ramirent.edita.fi/fi/tuoteluettelo/tuote/357

  Meillä on tuommoinen höpisemässä jo neljättä viikkoa. Ei ole ylimääräistä kosteutta missään. Suosittelen vuokraamaan pikimmiten.

  Otto.

  VastaaPoista
 3. Ei muuta kun vihaista puhelua Helmitalojen suuntaan! He ovat vastuussa, että raksalla kaikki on niin kuin pitää. Asiakkaana te maksatte siitä palvelusta.

  VastaaPoista
 4. Kommentoin jo luukun hometta tuossa aiemmassa kohdassa, ja jäin vielä miettimään näitä työmaan olosuhteita noin muutenkin. Eli että mikä on normaalia, ja mikä ei? Omasta mielestäni työmaalla ei enää tässä vaiheessa saisi olla pakkasta (vai onko siellä vielä mitään sellaista jonka pakkanen voisi rikkoa? Ei se ainakaan hyvää tee rakenteille), eli jos lämmitys on jo olemassa, lämmöt varmaan kannattaa pitää plussan puolella.

  Ja mitä tulee kosteuden tiivistymiseen pinnoille, niin ei se asia niinkään saisi olla. Ei rakentamisen aikana, eikä sen jälkeen asumisaikanakaan. Toki elävässä elämässä aina tulee vastaan poikkeustilanteita, mutta ne pitää aina normalisoida mahdollisimman nopeasti, ja sen jälkeen aina varmistaa, ettei ns. "epänormaalin" tilanteen ainakan mitään jäänyt rakenteisiin muhimaan.

  Yksi hyvä hankinta voisi tähän tilanteeseen olla yhdistetty lämpötila/kosteusmittari, jollaisia saa ihan kympillä tai parilla. Omasta mielestäni lämpötila pitäisi nyt pysyä plussalla ja ilman kosteus ei saisi mennä paljon yli 50-60%:n ja jos ilman suhteellinen kosteus huitelee tasolla 70% ja siitä yli, eli se alkaa jo tiivistymään mm. ovi yms. pinnoille, niin kosteusarvot pitäisi nopeasti saada alemmas. Joko sitten taloa läpituulettamalla säännöllisesti tai hankkimalla kondenssikuivain. Tai jollain muulla tavalla.

  VastaaPoista