13. tammikuuta 2012

Perjantai 13. päivä näytti, mihin se pystyy

Näitä pieniä vastoinkäymisiä on nyt niin paljon, että alkaa ottaa jo pattiin.

Nyt kun nuo sisäilman kosteusongelmat on toivottavasti selätetty, niin uutta murhetta aiheuttaa takan laatat ja takan taakse jäävä palomuuri.

Saimme joulun tienoilla kuulla TakkaCenteriltä, että emme välttämättä saa Alvari-takkaamme haluamaamme laatoitusta. Heidän yhteistyökumppaninsa on lopettanut harmaan, 20x20 laatan valmistamisen. Mosaiikkia heiltä kyllä löytyy, eli otimme haasteen vastaan ja aloimme itse etsiä sopivaa harmaata 20x20 laattaa. Myönnän, että aloitimme hieman laiskalla asenteella. Olemme panostaneet laattojen etsimiseen kunnolla vasta tällä viikolla. Harmaa on selvästi muotiväri. Sävyjä on vaikka millä mitalla, mutta tuota kokoa 20x20 ei löydy sitten millään. Netistä löytyy vaihtoehtoja, mutta sitten liikkeessä ei ole mallikappaletta (emme halua ostaa laattoja näkemättä niitä luonnossa) tai tilauksen toimitus kestää liian kauan. Laatat pitää saada maanantaiksi. Aikaa on nyt kaksi päivää. Ei ehdi.

Takkaan menee 15 laattaa, joten ainakin 20 kpl olisi hyvä löytää jostain. Eli yksi paketti riittäisi. Siksi olimme niin ylioptimistisia, että kyllä nyt sen verran aina jostain löytyy, onhan tässäkin kaupungissa ainakin viisi laattaliikettä. Vaan eipäs löydykään. Ongelmana ei siis ole värisävyjen puute, vaan laatan koko. 20x20 on ilmeisesti nyt "out". 15x15 laattakoko ei käy. Kun tuota mosaiikki-Alvaria katsoo, niin huomaa, miten tarkasti laatat ja mosaiikit on aseteltu. Asetelma kärsisi. 10x10 sopisi, mutta sitten laatoituksessa olisi liian paljon turhia saumoja.

Jos emme saa mistään laattoja tänään tai huomenna, olemme harkinneet jo kompromissin tekoa, että ottaisimme Alvarin isoilla harmailla laatoille, jotka "vyöttävät" takan luukkujen kohdalta. Ei sekään ruma vaihtoehto ole. Olemme vain niin tykästyneitä tuohon mosaiikkiversioon, että siitä luopuminen tuntuu kurjalta. Tuota isoa harmaata laattaa löytyy onneksi TakkaCenterin varastosta.

mosaiikkiversio
vyötetty versio


Havahduin viime yönä kamalaan ajatukseen: mitä jos Helmitalon poppoo ei olekaan viimeistellyt meidän palomuuria ajoissa? Aamulla soitin Minnalle, joka selvitti asian. Palomuuria ei ole viimeistelty. Arvatkaa vain iskikö paniikki. Takkamuurarit tulevat ihan oikeasti maanantaina, tässä on enää viikonloppu aikaa. Minna oli pahoillaan tapahtuneesta sekaannuksesta. Sain maalarin numeron, ja tämä yritti rauhoitella minua, hätääntynytta naisihmistä, että kyllä sen muurin voi viimeistellä takan asennuksen jälkeenkin. Design-Taloilla toimitaan kuulemma aina niin. Nyt en voi muuta kuin toivoa, että näin voi tehdä ja vielä siistillä ja kauniilla lopputuloksella. Tekisi mieli soittaa TakkaCenterille ja siirtää koko epäonnisen takan asennus hamaan tulevaisuuteen.

Taidan kömpiä sängyn alle piiloon pahaa maailmaa ja näitä tyhmiä vastoinkäymisiä. Tulkaa hakemaan kun talo on valmis. Varaan sitten muuttotarkastuksen.


-Sanna-

6 kommenttia:

 1. Vyötetty versio on kyllä tosi nätti! Jätä yksi murhe taakse ja ottakaa se:) tosin jos haluat vielä yrittää kurkkaa myös findit.fi. Ainakin meidän seudulla siellä on välillä tosi hyviä löytöjä. Tsemii!! (kirjoitin teksin suunnilleen samoin uusiksi, eka hävisi jonnekin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltais otettu, mutta...

   Molemmissa takoissa on luukun alla tuo hylly. Vyötetyssä versiossa se hylly menee nurkkiin asti, mosaiikkiversiossa taasen hylly on vain luukkujen kohdilla. Ja olivat sitten tietenkin tehneet meidän takan tuolla pienemmällä hyllyllä. Eli se olisi näyttänyt äärimmäisen typerältä noiden isojen vaaka laattojen kanssa.

   Meille tulee nyt siis tuo mosaiikkiversio. Pukkilalta löytyi 20x20 antrasiittia laattaa vielä keskusvarastolta, se on poistuvaa mallia. Laatan väri saattaa olla hieman tummempi kuin mitä noissa TakkaCenterin kuvissa, mutta ei se haittaa. Saimme neuvoteltua TakkaCenterin kanssa, että muuraavat takan ensin ja se laatoitetaan vasta myöhemmin, kun saamme laatat. Säätämiseksi meni, mutta jos tämä tästä nyt sujuisi.

   Bloggerin kommentti-toiminnossa on taas jotain häikkää...

   Poista
 2. Näitä meillekin sattui muutama, että myöhästyttiin joidenkin valintojen kanssa ja jouduttiin tyytymään "pikaratkaisuihin". Silti aivan ihana talo lopulta tuli, joten ei kannata masentua, kuulostaa ihan normaalilta rakentamiselta :D Sieltä se talo kuitenkin valmiiksi tulee, vaikka ei tekisi itse mitään - me siis ei juurikaan mitään aikatauluja järkkäilty vaan luotettiin siihen, että Helmitalo hoitaa ja he sitten kyselevät meiltä kun kyseltävää on, ja näinhän se menikin. Takka meillä tosin asennettiin aika myöhäisessä vaihessa kun ei meinattu löytää hormintekijää mistään Tiilerille.

  Ja tuo isolaattainen näyttää omaan silmään paremmalta vaihtoehdolta, jotenkin yksikertaisempi ja tyylikkäämpi :D Hienoja molemmat! Jaksamista, kohta se on jo valmis!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävi tämän takkanurkan kanssa niin, että vaikka asiasta muistutettiin, niin silti se jäi tekemättä. Ihminen ei ole kone ja virheitä sattuu, ja onhan takkanurkan unohtaminen loppujen lopuksi pientä verrattuna siihen, mitä kaikkea voisi tapahtua. Meitä jännittää, että saako takkanurkan nyt varmasti viimeisteltyä siististi, kun takka on jo paikoillaan. Toivottavasti saa.

   Poista
 3. Voimia, sitä pikaratkaisuja - missä kaikki kuitenkin vaikuttaa kaikkeen- tää rakentaminen ja sisustaminen tuntuu olevan. Päätin ilmoitella että käyn täällä aina lukemassa, meillä projekti hieman teitä jäljessä, valu oli marraskuun alussa jne

  VastaaPoista
 4. Niin ja meille tulossa Vieskan kotitalo. Takan muuraus alkoi myös tänään.

  VastaaPoista